Saturday, January 31, 2009

Kisah en penipu dan cik tertipu

Erm... Aku nk kan jawapan kpd persoalan aku ini.. Bolehkah kita percaya kn org yg kita kenal melalui on9.. Maksud aku org yg kita kenal just jumpe kt dlm online je?? Erm.. baru-baru nie mmg aku ada ramai kawan yg aku kenal melalui internet.. aku kenal deorg bila aku join ape ntah org panggil.. Ala2 myspace mcm tue lah.. Then kt situ bole chat and msg2 ngn org yg kita xpenah kenal and mula nk kenal.. So aku saje lah join utk elangkan bosan and sekaligus saje lah nk add koleksi kawan2 yg aku ada skrg nie. Spnjg beberapa bulan aku join benda alah tue, aku dpt lah kumpul ramai kawan and yg ada juga lah 2-3 org kami kenal and bertukar no fon.. And starting from bertukar2 no fon tue, kami mula rapat..

Bila dah rapat.. Kenal-kenal sket.. Kami pun jumpe.. Actually this is my first time aku dpt kawan melalui on9 and aku jumpe mereka face to face tau.. Before this aku mmg xsuka kawan ngn org yg di alam maya nie sbb aku takut.. Ha tapi sekarang aku dpt rasa sendiri bila dh alami nya.. Serius aku takut bila 1st tyme nk jumpe tue.. Yela ntah mcm mane rupe mereka, peragai mereka, and mcm2 lah yg aku pikir b4 jumpe ngn deorg..

And now, aku alami 1 conflict dlm diri di mana "Patutkah aku percaya kn mereka". Sebenar nya baru je smlm something bad happens kat aku.. One of my online friend penah kata yg dia xd AWEK then baru je clash.. so aku ni yg lurus bendul caye j lah kn.. pastu nk di jadikan cerita, awl bulan ritu yg konon nye ex-awek padahal mmg btl2 awek dia call aku marah2 sbb aku kaco bf dia. Hello?? aku xkaco bf kau ok.. i'm just friend with him.. And after that happen aku pun malas lah nk caye lagi ngn that kawan sbb dia tipu. Tapi kawan nie xserik cari aku and kata nya dia nk sgt kwn ngn aku.. Hai.. dh ada awek pun nk ngatal lagi.. Jap g aku jugak yg kene sound. Erm aku mmg jenis berkawan but only friend xdak lbey2 okei.. xminat.. Then aku pun terus lah berkawan.. Pastu cuti baru nie, semalam the same thing happens again. Awek mamat tue msg aku lagi.. Eiii ni dah kes berat nie.. So aku pun amik keputusan buang lah that kawan from list friend aku.. Sebenarnya dh lama nak wat, just xsampai hati je.. huhu.. And now aku dh delete sume no dia and segala2 nya yg berkaitan dgn dia.. HUh lega sket.. Kepada awek dia, jgn risau k.. Xkan berbunyi kalo bertepuk sebelah tangan.. aku xnk pun pakwe kau tue..

So aku dh xnak kawan ngn dia lagi.. tp bukan dia kawan yg aku "kehilangan" tue tau.. 2 kawan laen.. hehe.. Erm and sekarang nie ada 1 lagi kawan on9 yg aku kenal dia lagi lame dari kawan yg aku cerita kat atas td.. Dia nmpk mcm ikhlas nk kawan ngn aku.. Kami dh pernah jumpe pun.. Tapi kan ada 1 je yg aku ragu2 tentang dia.. Erm dia selalu kata ngn aku yg dia selalu xd duit.. Spnjg kami knl.. Ada la msg2 kongsi masalah same2.. then bila dia ada masalah mesti melibatkan duit.. Korg rasa kenapa ea? Kdg2 tue dia mcm nk cakap yg dia nk pinjam duit dari aku.. Tapi aku TIDAK AKAN beri pada nya.. Even kami rapat cmne pun lah.. Sbb nya aku baru je kenal dia.. Yelah dulu2 aku penah kena tipu ngn sorg nie, kwn yg aku kenal adalah dlm 5 tahun jgk.. kwn 1 sekolah lak tu.. Kata nk pinjam and ganti balik.. Hurm tp haprak.. Dia elang entah ke mana and bila try contact no fon pun dh x wujud lagi.. That y aku mmg xcaye nk bg org pnjm duit nie even sket jumlah nya.. Mybe kwn perempuan aku caye sket kot.. huhu.. Tapi kawan aku yg aku tgh cerita nie, dia mmg baek.. Dia sllu ada ngn aku bila aku ada masalh.. Tapi itu xbermakna aku kena tlg bg pinjam duit ngn dia kan?? Betol x?? Ish entah lah.. Aku serabut nie.. Tertekan.. Sama ada nk terus berkawan atau x? Sebenarnya aku takot kwn ngn org di alam maya nie.. hihi.. Kdg2 deorg ni baek, ckp nk jujur je.. Padahal menipu.. Contoh nya kawan yg 1st aku cerita tue.. So persoalan ini perlu diberi jawapan.. PLease... Pd sape2 yg penah alami apa yg aku alami.. bg lah advice or anything lah yg boleh bantu aku wat apa2 yg patut..

**malam ni aku nk balik s.alam.. wah.. class nk mula balik dh lah keje berlambak nie.. btw.. aku akn jenguk blog nie bila free and korg please lah bagi advise k..

Friday, January 30, 2009

bole tak kalo aku nak.......

aku dah tension tahap maksimum dh nie.. bole x kalo aku nk pegi masuk tempat2 org yg xd perasaan tue?? mereka xd perasaan and xsakit hati.. aku nk jauh dari segala masalah yg menimpa aku.. aku tertekan dengan kerenah manusia disekeliling aku sekarang nie.. mereka xpernah nak faham and xmungkin faham jiwa aku.. aku tertekan sgt2.....

Emo Myspace Comments


Thursday, January 29, 2009

kehilangan

myspace icons

kini aku terasa kehilangan sahabat yg benar- benar aku sayang.. aku menangis.. aku sedih.. aku doa kan dia agar kehidupan nya sentiasa dirahmati and semoga dia dikelilingi org yg sentiasa sygkan dia seperti mana dia sygkan sahabat2 nya..

Tuesday, January 27, 2009

di saat ini

Aku baru je terbaca beberapa blog yg entri mereka semua nyer melambangkan kegembiraan. Ada yg rasa menyayangi and rasa disayangi and hidup mereka dikelilingi kebahagian. Sedangkan aku.... masih lagi begini.. KESEPIAN.. huhu.. Actually aku xd lah sepi mane pun just aku jer rasa mcm tu sbb nyer aku tiada siapa nk berkongsi apa yg aku pikir, rasa and ingin luahkan. Entah lah.. Kenapa aku mesti rasa mcm nie eh? Sedangkan ada je yg sudi menemani kesepian aku tue.. tapi aku je belum bersedia nk terima dia.. Perasaan itu masih belum wujud dlm hati aku.. Mungkin sbb dh terlalu lama aku tggl kan perasaan tue and bila ia nk muncul kembali ambil masa yg sgt lama.. Aku xpernah nyesal xd perasaan itu buat masa sekarang sbb nya aku mmg mintak sgt jauhkan dulu that feeling from my heart since i'm not graduate yet and aku xsedia lagi. Maybe ia akn dtg semula bila aku abes study kot..hehe.. Mak dh pesan tyme study xpayah pikir tue sume..Kesian gak ngn org2 yg ada disekeliling aku.. Mereka mungkin ikhlas.. Apa2 pun biarkan aku dgn diri aku buat masa ini.. Bila aku dh cukup bersedia, perasaan itu akn datang dgn sendiri nya tanpa perlu dipaksa.. MAsih byk lagi yg perlu aku lakukan.. Hasrat aku yg masih belum tercapai.. And kebahagian parents aku yg paling penting and aku perlu balas jasa mereka.. Baru lah aku akn pikirkan tentang diri aku.. Buat mereka yg menanti.. aku xpaksa anda-anda semua menanti sbb mgkin ia ambil masa yg lama.. And my journey take along path to settle it.. so if u ol nk pergi, pergi la.. sy xhalang pun.. k.. Semoga anda semua bahagia and sentiasa dirahmati.. Doakan sy juga begitu..

Sunday, January 25, 2009

mane kamu pergi??

setiap hari
kamu ada dgn saya
menemani saya
susah senang kamu ada dengan saya
saat saya tinggal kan kamu
saya rasa seolah2 kamu memanggil saya agar kembali
saya tidak smpi hati tinggal kan kamu
sbb kamu lebih istimewa dari yg laen
saya sayang kamu
tapi kini kamu dh tiada di sisi saya lagi
ke mana kamu pergi?
kenapa kamu tinggal kan saya?
saya cari kamu
saya perlukan kamu
saya rindukan kamu
bila kamu tiada rasa tidak bermakna
saya nk kamu sentiasa di sisi saya
saya susah hati sekarang ni
ke mana kamu pergi?
kembali lah pada saya..

Wednesday, January 21, 2009

perasaan ini...

senang hati bila ada yg mengerti
tidak lagi memaksa itu dan ini
hati berseri-seri
terima kasih kerana cuba memahami and sentiasa memahami
biarkan ini terus begini
agar tiada lagi sakit hati
and tiada lagi kesedihan di hati
suka perasaan begini
relax, happy, rasa dihargai and menghargai
ini lah yg diharapkan
hope sgt ia akan terus begini
until end of the storie



Tuesday, January 20, 2009

donut..yum..yum!!

Tatkala aku post entri nie kerana aku kebosanan.. tapi sebenarnya aku curi tulang..hihi.. aku sedang siapkan assingment yg akan aku present esok hari.. kumpulan aku buat research on Big Apple company.. Ala company yg byk jenis donut tue lah... tau kan?? nyam..nyam.. best nye.. kamu semua nk tau x kami produce donut sendiri.. teror kan kumpulan kami?? hehe.. Rasa mcm best sgt wat keje projek kali nie even ada penat sket.. ia mengajar aku tersenyum semula.. yelah kan dh penat bersedih tapi bila wat keje projek nie, aku dapat release tension sbb nya kami buat ala2 kanak2 kecil..hehe aku dapat mewarna, melukis, menampal, mengunting and mcm2 lagi lah..best sgt kwn2.. korg tau lah kan aku kn dh berminggu2 sedih kn..hehe.. so rite now i would like to enjoy!! hehe.. thank kat eskrem cokelat sbb dh wat sy tersenyum.. kamu juga mampu tersenyum spt sy jika kamu benarkan hati kamu begitu.. kamu yg ajar sy after abg am ajar kamu..hehe.. so aku nk korg tgk gmbr donut2 yg aku nad kwn2 aku produce tue k.. kalo berminat bole lah tempah k.. murah je! to arwen, lia, puteh, zatie, putri, nuar and fadhil thank guy.. even penat and letih tapi aku enjoy and hope sgt next morning presentation and booth kita gempak k!!





Monday, January 19, 2009

ini aku..

aku bukan lah seorang yg kejam..
sesuka hati nak membuang org dari hidup aku..
selalu nya org yg buat mcm tue kat aku..
and bila aku nk buat kat org selalu aku xsampai hati..
tapi kalo aku asyik nk pikir kan hati and perasaan org lain..
sape lak nk jage hati dan perasaan aku??
boleh x kira nya aku ignore je semua org yg cuba dekati aku buat sementara waktu??
sbb nya aku bukan lah jenis yg suka "report" setiap pergerakan aku..
means apa yg aku lakukan setiap hari, dgn sape aku keluar, naik ape, and pape je berkenaan diri aku..
pastu aku bukan lah jenis yg nk msg je setiap hari, nk call setiap masa, minit, saat.. bosan lah..
kalo bole aku nk ada life sendiri..
aku jugak xnak idop aku ditentukan org laen..
aku xsuka dipaksa-paksa..
apa aku nak buat, aku punya suka..
tapi lately nie..semua yg aku xsuka buat..aku kene buat..
sebab nya hanya lah nk menjaga hati dan perasaan "mereka" di luar sana..
patut kah aku terus begini??
aku dah penat sebab nya hidup aku sentiasa di control.. dh macam robot lah plak..
ari2 nak kene msg, ari2 nak kene call, kalo xcall kena jawab call..ish letih lah...
lagi pun aku dh biasa edop bebas.. parents aku pun xcontrol aku..
so bole x jgn paksa2 aku...
bagi aku nk cari somebody yg betul2 paham kita mmg susah..
but why not kita cuba.. tapi lagi aku cuba..lagi serabut jadi nya..
last2 bukan mereka yg paham aku..aku plak yg kene paham mereka..
haa..susah nyer..

Sunday, January 18, 2009

Sequence dari kesedihan yg dirasakan...

Ada yg bertanya nape last post aku sedih sgt. Erm aku sendiri xtau nape aku perlu rasa sedih mcm tue.. Tapi yg paling penting apa yg aku rasa sepanjang 3 minggu adalah kesedihan yg teramat sgt. Apa yg aku rasa:



  1. Kawan2 je ramai, tp tiada sape kt sisi aku..

  2. Aku xd sape2 nk mengadu.. so aku ceritera kt blog nie..

  3. Aku takut sgt sem terakhir aku nie..

  4. Rasa alone sbb org yang selalu ada ngn aku semua nya dh tinggal kan aku jauh..

  5. Family matters.. Aku risaukan parents aku..

  6. Aku risaukan adik2 aku..

  7. Aku berserabut dgn homework, presentation and assingment yg berlambak..

  8. Aku nk kan ketenangan, so bila sedih, aku nangis, bila nangis aku lega..huhu

  9. Sedih and sedih je..

  10. Tapi skrg aku dh buang jauh2 rasa sedih tue.. aku dh xnak rasa sedih2 lagi.. aku nk happy je pasni..

  11. Kesedihan semalam sudah pun berakhir, and yang pasti kegembiraan hari ini akan berpanjangan. Aku harap sgt ia berterusan supaya aku lebih tenang dan bersemangat menghadapi hari2 mendatang. To all yg sudi singgah and memberi comment yg membina thank diucapkan..seronok sgt smpi ada yg sggup nk temankan.. and ada juga yg terlalu concern smpikan soh wat sequence nie..hehe.. and to brutally honest.. did u think i should change my background song? supaya aku xrasa sedih2 lagi...

Sunday, January 11, 2009

kesedihan..

Time aku post entri nie aku ada kt umah family and aku dlm keadaan sedih..Aku sendiri xtau kenapa aku mesti sedih mcm nie..Rasa nk nangis je. Air mata nie asyik nk mengalir keluar je. Padahal aku xatu pun apa and kenapa yg membuatkan aku perlu sedih mcm nie. Mungkin aku tension disebabkan byk tol hal yg berlaku even aku baru je 2 minggu memulakan hidup di kampus. Banyak hal yg aku x duga terjadi. Perjalanan hidup aku berserabut and x berlalu dgn baek spt mana yg aku nak. Aku binggung atas tindakan yg aku ambil. Aku tertanya sama ada tindakan yg aku ambil tue betul atau x. Hurm.. dia dh xde lagi kat sisi aku. Aku xtau mane dia dh menghilang. Kawan2 pun mcm tue jugak. Kalau ikut kan aku nie ramai sgt kawan, tapi tue sume kawan time senang jer. Kawan susah belum ada lagi. Permulaan sem aku yg terakhir nie aku rasa sunyi sangat sebab nye kawan2 sume dh jauh and ada life masing2.. Aku jugak yg alone skrg nie. Kenapa ye? Semua kwn2 tggl kn aku? Silap aku ke? aku nie menyusahkan mereka ke? ape yg aku dh buat kt mereka? Entah lah.. aku sendiri xd jawapan utk soalan2 itu.. yang aku tau skrg nie aku mmg kehilangan semua kawan2 aku. Maafkan aku jika aku ada buat salah pada kawan2. Manusia mane yg x wat silap. Macam tue jugak dengan aku. Aku harap sgt life aku utk mggu yg seterus nya berlalu dengan baek. Aku dh xnak sedih2 mcm nie. Aku nk happy jer. Bole x agak nyer?? Hope macam tu lah..

Sunday, January 04, 2009

tagku..tagmu jua..

Award ni yg cute mute nie dapat dari miss jaz's yg sllu sggh and bg komen kt blog aku nie. Trimas ya!! Wlubagaimana pun award nie diberi 1 pakej dgn tag nyer skali.. Btw i'm happy sbb di tag.. Yeke happy?? (xtau lah ape perasaan nie, tggu tag dr org yea nnt..)

After bg award, miss jaz'z nk tau hobi kita ea.. 10 hobi yg paling kerap:
  1. tido smpi puas..
  2. makan sblm kenyang
  3. online
  4. mengemas tapi bkn memasak..
  5. kacau org
  6. layan perasaan sendiri
  7. suka tenung org.. tp bukan nk ngorat tau!
  8. borak on the phone
  9. join prog jd fasilitator
  10. drive laju-laju bila tesion..hehe

Then amanat yg terakhir nk serahkan award serta tag nie kepada..... 10 org yg bertuah!!

  1. Liyana
  2. hafizan
  3. ridzuanrohock
  4. rezz(org lidi)
  5. yaya
  6. zulfarham
  7. mayamin
  8. KA
  9. tok
  10. syafiQ

Buat mereka yg di tag. syarat2 tag adalah..(jgn mara yea)

  1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
  2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
  3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
  4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
  5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan "anda telah di tag - sila layari blog gadis kecil untuk mendapatkan award anda"

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...