Wednesday, September 23, 2009

HiDuP SeORaNG PeraNtaU

Beberapa bulan telah pun berlalu... kehidupan kini semakin semakin baik walaupun kdg2 ada je dugaan yg dtg menimpa.. namun aku tetap kuat menghadapi nye.. Alhamdulillah ~!!
Setelah sekian lame aku x mengupdate blog nie.. sepi je.. Mungkin2 teman2 yg selalu singgah dia blog nie merase kn kesunyian nye.. (korg dh xd bahan nk kene kn aku) ..Ini semua disebabkan kesibukan rutin harian and hubungan dgn internet terputus pulak..name je dh keje.. Internet kt ofis aku kene block la pulak..yg dpt hanya la YM semata-mata... Bosan x terkata la aku kn..terpakse berpuasa dari ON9..hahaha !!!

Puasa dh selesai.. aku just nk kata yg puasa kali nie amat la berbeza puasa2 yg laen sbb nye aku terpaksa sahur sendiri.. buka sendiri... semua pun sorg2.. name je ada housemate kt umah sewa tu tp batang idung dia xpenah aku nmpk..ermm... entah mane dia pegi aku pun xtau..huhu.. ape2 pun dh nk masuk 2 bulan aku duk umah tu.. baru nk rase ada osmate laen.. akk tu nk pindah la pulak.. at last aku sorg la blik raye nie.. hurm~!!

So skrg mau cita pasal persiapan raye pulak.. memandang kn 3 mggun b4 raya aku xberkesempatan nk blik..jd nye aku stay la kat KL..mmg terasa la perantauan nye kn..HIhi..sedih jgk sbnr nye jauh dr family..persiapan raye sllu sme2 ngn family..tp kali nie aku setle kn sendiri..aduyai ~! Nak dijadikan cite.. 1 week b4 raye aku kuar bershopping baju raye kat Jalan TAR..aduh..nyesal aku ke sana..ramai org pastu yg aku pulak nk glamour g lah pakai heels la pulak maun nye kaki aku lenguh2.. Nak tau sape teman aku shopping?? Hehe.. mestila JUARA hati aku..dia la yg teman aku.. aku mengamuk dia diam je.. sket pun x bising2.. hehe.. pastu dia la yg BELANJA baju raye aku...hehe.. thank Dearie~!
cantik baju dia beli kan..aku yg dah putih mate nengok sale sane sini kat SOGO dia layan je.. kebetulan hari tu aku xbape nk chat la pulak.. perut ni tyme aku nk shooping la dia meragam.. gara2 mkn free mlm b4 tu.. hehe... nak xnak terpakse balik awl and lupa kn sume sale2 tue.. adess !!

And tyme last day keje lg 1 ari j nk raye.. punya la excited aku nk blk ..serius byk gilak kueh raye aku beli.. ngn baju raye..hand bag raye lg.. huh ~~ umah aku pulak bertingkat2.. cian osmate baru aku kene tlg bwk kn brf turun ke kete.. thank kak SITi..hehe.. Mlm tu jln xjem Alhmdulillah..aku tnye sume org kate jem.. tp x pun.. Traffic bergerak lancar aku dh dgr dah laporan traffic b4 gerak.. wewit ~!! So aku smpi tepat jam 11 mlm.. Seronok nye.. dpt jumpe ayah bonda serta keluarga.. hehe...

And pagi raye.. kami sembahyang raye kt taman dulu pastu blk kmpung pilah then melaka..serius meriah nyes raye kali nie sbb nye aku dh abes study pastu dh keje.. And kene la bg DUET RAYE !! mmg semua la dok hulur tgn kat aku kn.. mintak wet raye.. hahaha.. nseb la aku bole lg berlakon comel.. kecik lg nie.. hehe.. and now aku dh pun ada kt umah.. nk berjalan raye tp tu la.. xd kawan..sume dh keje semula..aku je cuti sminggu nie.. haha !!

Lastly... nk ucap kn selamat hari raya aidilifitri maaf zahir batin kepada semua masyarakat muslim dan muslimat.. semoga raye kali nie lebih bermakna.. insyaAllah..

0 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...