Monday, July 06, 2009

work or bisnes??

kembali meng"update" blog ini...hehe..
mungkin arini mood utk menaip tu dh dtg semula..
actually skrg ini aku dh keje tp sbg kerani bese je..
tp nk tau x?? b4 aku dpt keje nie..aku ada keje kt agen insurance..
hnya utk 2 ari sahaja..dua ari sahaja!!
then aku benti..itu pun aku serba salah..sbb nya company insurance tu kwn ayah yg punye~~
so mcm segan jgk la..dia bg keje then bru 2 ari aku keje..dh mnta benti..hehe
tp aku tau..dlm hati aku xd feel pun nk keje kt situ sbb nya aku mmg SERIUS xminat jual insurance..
haha..tp kalo dh terdesak aku keje je kt situ...
yg keje kerani nie ok lah..sbb ak tau aku bole laku kn nya..
but....this is "temporarily"sbb aku msh mencari keje yg related ngn study aku..
of course!! xkan la nk keje nie je kn...bkn berlagak..tp cuba pikir bljr tggi msti lah nk keje tggi kn..
so kalo ada rezeki yg lebih ok..i will accept it ~!
then..dlm masa yg sama juga..aku ada dpt byk peluang bisnes...
mampukah aku??

kalo nk ekot kan aku mmg xminat bisnes nie..tp bila aku tgk sorg kwn aku nie..
dia sggp RESIGN keje yg gaji nya RM 3000 per month.. hnya utk stat bisnes..
gila HEBAT la dia..and sgt berani..aku sgt kagum dgn dia..sbb nya dia sgt berpikiran terbuka and semangat tinggi.. so aku pulak rasa mcm teruja je bila tgk dia and adik dia dh berjaya..
and semalam aku pegi la dgr training about this bisnes kt TS..and aku tgk org2 yg join bisnes nie sume nya EXCITEd and sgt lah berjaya..bole x Income mereka RM 60k to 120k per month?? mmg terkezut la kn aku dgr..ish2..mereka mmg org yg berjaya..and mungkin aku juga salah seorg dr mereka..kan..kan..kan..!! insya ALLAH..amin..

so after dgr brief smlm aku mcm berminat..and rasa mcm nk join...sbb nya aku tau aku bole lakukan nya dgn ada nya kawan aku tue..dia pun byk jgk support aku..ajak join..aku lgi lah semangat..hehe..tp aku msih lgi dlm pertimbangan nie either to join it or not?
kalo ye pun aku join aku wt part time la kot..nk amik pengalaman dulu then bila rasa dh 100% confident baru la aku join it...

thank to Kamu yg always beside me and sentiasa sokong ape sahaja tindakan aku..

0 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...