Monday, July 27, 2009

Nak duk Jauh Pasni...

Arini aku xd mood tol nk g keje..
sbb ape aku pun xtau..
mgkin sebab dh bosan kot..
lagi pun nex week aku dh xkeje kt sini lagi..
warghhh... sakit nya bila duet xd..
aku sedang mengalami nya sekarang ini..
apelah nasib diri nie...
duet xd..
hutang pulak dh berlambak..
akibat xd duet aku terpaksa meminjam dr adik beradik..
pastu confirm la kene gntikan..
serius dlm wallet aku xd duet langsung..
aish !! teramat la sedih.. and skrg ni pulak hp x bertopup..
line lak kene bar.. amat la susah bg aku utk berhubung..
agak2 la kan.. smpi bila kah akan begini??
erm.. 1 thing yg aku sedang pikir kan skrg adalah...
aku akn move to kepong nex week~!
so aku akan mula kan life baru sbg pekerja and menjalani hidup sendirian di sana nnti
mmgla hasrat hati konon nya nk keje jauh..
nk berdikari.. tapi bila aku dpt gilak punya jauh..
aku mcm rasa xsggp pulak.. nk berjauhan dgn family aku..
aish !! mcm mana agak nya life aku nnt ek??
aku dpt bayangkan yg aku akan rasa sedih je masa tu..
yela.. sume pun sorg2.. mkn sorg.. minum sorg..
g keje sorg.. g mana2 pun sorg.. aduyai ~


Bila aku kenangkan mak ngn ayah... aku rasa berat giler hati ni nk pindah duk sna..
mak ngn ayah masih perlukan aku.. aku tau tu.. deorg pun sbnr nya berat hati nk lepaskan kan aku..
tp nk uat cmne.. aku dh dpt keje kata sana.. erm.. sedih nie..
smlm aku dh rasai perasaan nie masa aku g tgk umah sewa yg bakal aku duduk nex week...
huh ! xdpt aku bayang kan mcm mana la kehidupan aku kt sana nnti.. mgkin kah aku akn selesa dgn suasana yg sebegitu? entah lah.. apelah nasib kan.. Aku mmg xdpt nk express ape yg aku rasa skrg nie.. sbb nya aku sendiri pun mmg dalam kesedihan yg terlampau..


Aku mengadu ngn dia semalam.. aku sedih sbb xlama lagi aku akn jauh semula dgn family aku.. dia mmg risau la sbb pikirkan aku yg tgh bersedih nie.. and dia kata dia akan teman kn aku masa aku kat sana nnti.. aku tau dia mmg akan buat mcm tu.. tp aku la kesian tgk dia.. yela jauh la tmpt aku dgn tempat dia.. aku risau kn dia jugak.. Xkan lah hari2 nk ke tempat aku. mesti dia akan penat and kalo ape2 terjadi aku jugak yg risau nnti.. tu yg ak halang dia berkali-kali.. tp nk uat cmne.. dia lagi keras kepala.. so aku ikot kn jela.. thank sgt kat dia sbb always amik berat pasal aku...

So.. aku dh dapat keje.. aku pun dh dapat umah.. and nex week aku akan pindah kepong.. semoga kehidupan aku di sana akn berjalan lancar and selamat je semua nya.. aku sentiasa berdoa agar rezeki aku lebih mudah dan di berkati.. amin...

2 orang dah komen, anda bila lagi ?:

rims_putih said...

ala..seremban-kepong..
dekat jer...
s.alam-ganu lg dekat maa..
pe kt sruh mak ko bblog gak..
mst sronok ko nti...ee

gadiskecil said...

dekat ek??
aku rasa jauh la...
ok gak idea tu..t la aku usul kn kt mak aku ek..

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...