Thursday, July 23, 2009

Jalan-Jalan Cari Kerja 2

So...hari jumaat..hari sabtu..hari ahad..hari isnin..then ari selasa..
hari yang membawa seribu satu harapan pada aku..
akhir nya aku di offer kerja..
jiwa aku bergegar kerana aku terasa amat la seronok ~!

Pagi selasa...

Aku pegi kerja cm biasa kt pejabat belia sementara aku tu.. and aku buat la ape2 yg patut spy xd la aku ni dikatakan mkn gaji buta.. tgh kemas2..ada 1 panggilan masuk..hp celcom tu menandakan ada job sebab nya suma application aku letak no celcom aku.. hehe.. so aku akn tahu la bila ada job k x.. then mmg benar panggilan itu dr 2nd company yg aku g interview aritu..so teramat lah happy sbb aku diterima sbg staff di situ dgn gaji.... rahsia~ hehe



After dpt je aku kata la aku nk confirmkan nnti tapi masa tu hati aku dah mula berbunga-bunga sbb aku dpt keje and keje tu membolehkan aku berulang alik dr seremban sbb kat KL je and mudah public transport. and tmpt tu dekat ngn si dia..wewit~! sedang asyik aku keseronokan.. Mr Sam call me back and he told me that i will be transfer to kepong atas reason nk soh aku lebih byk belajar.. aduyai !! semangat aku jatuh..dh kurang happiness di situ..=( aku tnye jgk xleh ke kalo aku duk area maharajalela tu j?? mmg xleh sbb dia nk jgk aku kt kepong tu.. then aku tnye ayah cmne..aku tnye juga pada si dia mcm mana.. so ayah and si dia kata "ok..accept jer job tu dulu".. so aku confirm kn dgn Mr Sam.. yg aku accept.. hurmmm.... but i'm happy sbb ayah ok si dia pun ok.. hehe



Alamak..my phone ringing again la.. dlm hati mcm kenal ini no lah.. haish!! jgn kata yg kat damansara itu aku dapat juga.. haha.. angkat phone suara chinese gurl dr itu co.. hoho "Ur acceptable to working in our company" serius beb aku ckp hati aku masa tu seakan tidak percaya rezeki itu dtg mencurah2.. Alhamdulillah.. so aku still kata aku akn confirm kn later.. padahal aku dh accept keje yg kt kepong tu..xpe2..masih ada masa nk cancel kn.. ada hati tu..huhu



Of course aku akn tnye ayah and si dia.. Ayah penting dlm membuat keputusan utk aku sbb ayah mmg sumber inspirasi aku.. ikut cakap ayah mmg sllu berjaya.. InsyaAllah.. So aku pun try la nego ngn salary yg deorg bole bg..so skrg ni decision base on salary la.. hehe kata ayah mana yg offer tggi kita accept.. nego punya nego.. ari rabu dh buat keputusan.. akhir nya~

Pagi rabu...

Kepong give me above than damansara.. so korg pun tahu kn aku pilih mana.. hehe pagi tu aku terus confirm kn dgn kepong aku accept and tyme lunch hour tu staff damansara call nk wt confirmkan either aku nk ke x job yg deorg offer tu.. wah~! teramat lah sedih sbb nya aku terpaksa say no kat mereka.. aku nie mmg x reti nk say NO tau and sbb aku jenis xsuka tgk org hampa dgn keputusan yg aku buat tu.. tp nak wat cana kn.. itu adalah kos lepas..nk xnak aku terpaksa lepaskan jugak.. hihi.. sori yea warga ofis at damansara..


And Khamis..

Ditemani ayah and my cousin sbb kali nie si dia sdg berkerja so xdpt la nk ekot kn..haha.. mesti dia sedih sbb xdpt nk teman aku.. kan..kan.. hehe.. aku ke kepong sbb nk amik offer letter and cari umah sewa.. so after sign je letter tu private and confidential lagi.. aku pun confirm la sudah menjadi pekerja kat sana.. and i will work there next month on 3th August 2009.. selamat menjadi pekerja yg berwibawa.. wewit~!



tulisan korea ini adalah hasil tulisan tgn si dia..sape tau maksud sila diam shuttt~!

4 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Miss Jaz said...

salam dikk....ceria selalu ek...take care,,,

gadiskecil said...

wkslam...
tenkiu..take care jugak buat akk yea..

oMaRiaN's said...

gud to hear dat..alhamdulillah rezeki mencurah2. bile nk cte kt lin psl 'si dia' tu?

gadiskecil said...

thank lin..
hehe..bila nk wt open table??
iss stori k..

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...