Thursday, July 23, 2009

Jalan-Jalan Cari Kerja 1

Berkat kesabaran dan dorongan
ahli keluarga yg tersayang dan si dia yg terchenta~!
akhir nya aku dah pun mendapat kerja...
hehe..murah tol rezeki.. sekali datang berlambak2..
memang xsangka lah..smpi nk buat keputusan pun aku mcm xsmpi ati..huhu..
.....cerita di sebalik cerita.....

Minggu lepas..aku dpt panggilan utk g interview.. huh~! Post acc assistant at Damansara..
Pergh..dlm ati aku jauh nya..tp mmg best sbb position tu relate ngn my studies..so aku amik keputusan accept interview tu.. tapi aku xtau jalan ke sana..=( so aku pun contact lah yg terchenta..aku tnye dia cmne nk ke sana..dia punyalah excited nk g survey tempat tu..so aku leave kn sume hal cari mencari ni kat dia sbb aku tau dia mmg expert kt dlm hal jln menjalan nie..hihi~


So hari yg di nanti tiba, ari selasa..disebabkan my father xdpt nk antar g interview..so si dia secara sukarela menemani aku.. mmg sgt kesian kt dia kene dtg sbn by train akibat aku xtau jln nk ke rumah dia..padahal nk ke tmpt interview tu lalu j umah dia..haha (aku tau after dh lalu umah dia tyme otw tu) so kami gerak dr seremban and singgah sebentar at shah alam nk jmpe sumbody..nk amik brg and konon nya nk jmpe kwn2.. tp sbb kn takot lmbt so after dat kami terus gerak g damansara.. berbekalkan peta yg di email oleh company tu..kami teruskn perjalanan..aku drive sbb aku nk hafal jalan..and si dia sbg pemandu pelancong aku..hehe~


Mula-mula kami egt mcm dh tersesat..aku dh mula gelabah..tp si dia.. cool je beb~!! dia yg tenang kn aku..and cari punya cari..haa...Dah jumpa !! pandai nya dia cari jalan..and aku mmg kagum ngn si dia..sgt tenang and teramat la penyabar..weee~ dah smpi cri parking pastu gerak g ofis..perghh!! masa ni la hati aku nk berdebor..tyme otw ke situ xd lak..relax je rasa nya..dh dekat kt pintu ofis tu rasa seram semacam je..haha.. smpi tyme aku kene panggil masuk..ada sorg chinese soh isi form and jwb soalan acc..aduyai~


Mmg la aku xegt..mana xnya kene wt document acc serius aku lupa..so berbekal kn ilmu di dada aku jwb j la mana yg aku tau..haha..so after 30 min aku submit..hihi..and masuk la women yg bersuit biru..muka mmg garang..makin cuak la aku tgk deorg..masuk je kenal kn diri and stat la sesi tanya dan jawab... aku jwb dgn yakin sekali smpilah tamat sesi itu and aku perkataan aku paling suka dgr "ur short listed in this position" Alhamdulillah.. makna nya peluang aku nk dpt tu tinggi la kn.. hehe..


Akan tetapi..masa otw nk ke damansara tu kan...aku dpt 1 lg pggln interview..wewit~! amat la seronok sbb aku dpt lgi pggln.. so aku accept je interview tu atas nasihat si dia yg terchenta.


So nak dijadi kan cerita interview kali nie pun aku g ngn si dia tapi kali nie kami naek public transport je..sbb tmpt tu dekat ngn monorial station..jalan punya jalan..naik turun naik turun train kami sampai and serius awl gler so kami pun lepak la kat kedai mamak yg berdekatan..teramat bosan sbb kene tggu 1 jam..padan muka sape soh smpi awl..huhu~~


After 1 hour.. masuk ofis and di interview..si dia yg setia menemani tggu di luar smbil berdebar..haha padahal aku yg berdebar so kali nie pun 2 org interviewer..sorg gurl and sorg guy..sgt la ok and mereka kabarkan berita gembira.. "i like ur personality" so "i will keep in touch wif u" kata mereka lg.. ngee~ so mungkin ini juga ada peluang buat diri aku.. InsyaAllah..


So bermula jumaat lalu..aku terus menunggu panggilan dr mereka dgn penuh harapan.. semoga harapan aku di makbulkan..

2 orang dah komen, anda bila lagi ?:

aisHa 'S' said...

wah....
congats da dppt keje..
amboi pegi ngn yg tersayang tu..
bagos la...
jgn duk gado je..
huhu

gadiskecil said...

tenkiu darling~!
x kami xgado pun..
hehe..

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...