Tuesday, June 09, 2009

pengalaman itu...

1. sesi interview : telemarketing executive
1st tyme dipanggil interview..aduh!!
agak cuak sbb kalo aku accept interview nie..ia adala 1st experience aku..
and aku rasa mcm excited tapi takut..huhu..
bertempat di Menara HLA..kuala lumpur..
interview yg entah mcm ape..rasa mcm xbape nk yakin sbb nya..
aku rasa xbape nk confident..tp interviewer yg comel tue kata aku ni confident..
ke pscyho aku je tue?? haha..pape pun interview yg pertama dh selesai..
aku tunggu je jwpn tp x berharap pape pun..sbb aku xbape nk minat dgn jawatan nie..

2. sesi interview : management trainee
2nd tyme..kali nie dh confident sket kot..
sbb dah ada experience kan..hihi..berlagak skali skala xpe kan..
confident lah sket wlupun sebenar nya aku cuak..
and interview kali nie pun kat menara..
tapi Menara Standard Chartered...huh!
nk ke sana mcm2 rintangan..al maklum lah naek public transport..
nak xnak kene r tukar2 train..pergh!! penat siot..
nie pun aku still tggu jawapan..
kali nie aku betul berharap adala panggilan keje..
amin...

3. sesi interview : credit collector executive
yg ini masih lagi under consideration either aku nk g ke x...
actually aku dh ada keje menunggu..tp kerani bese je la..
lagi pun dekat ngn umah aku kalo nk dibandingkan dengan interview yg bakal aku pegi nie..
erm..kalo aku g interview nie..and aku dapat..aku kene duk PJ
pastue..office hours aku dr 6.15 a.m until 3.15 p.m..mcm x snggup je..
gaji lagi besar..pastu..jawatan pun mantap..
bukan lah nk kata yg aku confirm dpt..
kalo dh g interview mesti kita nk job tue kn..
then kalo xnak nak watpe buang duet and masa ke sana padahal kita xnak pun keje tu sbnar nya..
tapi kalo keje kerani biasa nie..dekat ngn umah..pastu office hours normal la..
then sementara aku tunggu interview yg lebih ok..aku leh la kumpul duet sket..
yela..dh 2 kali aku g interview pastu sume under recruit agency..payah sket la~~
deorg akn pggil kita once ada kekosongan..dr aku tunggu..
baek aku g keje yg dh ada depan mata..betol x??
erm..nk g ke xnak interview yg ke-3 nie erk??
ke nak terus je keje kat sbg kerani bese je jnji duet dh confirm masuk..
huhu..aku kesempitan wang skrg..aduh!!
susah nya xd duet kan..nk watpe pun sume x menjadi..
huhu..


2 orang dah komen, anda bila lagi ?:

zatiesiska abdul rahman said...

credit collector executive tu company apa ya?

gadiskecil said...

xtau la darling..
org yg call utk interview tu xnk disclose name co tue..

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...