Wednesday, March 04, 2009

adakah perlu??

bila kita ada sesuatu yg disimpan..
kita rasa mcm nk luahkan nya..
tapi bila kita mula berbicara..
terasa seperti menambahkan beban yg di tanggung..
tapi jika ia terus disimpan..
ia akan mebuatkan kita terus dihimpit..
dengan pelbagai pertanyaan dan persoalan yg mugkin kita sendiri xmampu utk menjawab nya..
tapi..
jika aku terus bercerita..
aku takut aku akan memburuk kan dia..
jika apa yg aku cuba luahkan bukan lah diri nya..
jika tanggapan aku salah..
aku telah memburukkan dia..
tapi.. perasaan aku..
tidak dpt menafikan apa yg aku rasa..
aku ingin juga rasa syak wasangka terhadap nya..
sama ada ingin percaya atau tidak..
ia masih lagi bermain di minda..

3 orang dah komen, anda bila lagi ?:

AimihAyy said...

tak phm..
mendalam betul.

but utk releasekan evrything,SHARE.TELL.ape salahnye kite beritahu janji bukan dgn niat utk memburukkan sesiapa tapi utk membela diri kite.

there's prob that cant be solved. =)

rims_putih said...

berani kerana benar..2 pepatah org lamer2..
lmbt bgth rugi kn..
kot die bg respon positif untung kite..
kalo sebaliknyer, at least kite mcuba..

p/s : x tau ujung pangkal..
maen tabur jer nie..

gadiskecil said...

aimi: actually post ni iss taip sbb iss dlm tanda tanya sama ada iss perlu atau x percaya kn "org itu" sbb nya kdg2..dia xmcm yg iss pikir and kdg2 sebalik nya.. huh!! penin jap..haha

zul: haha.. betul jgk ko kata tu.. klo dia respon positif kita untung.. tp kalo sblik nya..kita biarkan dia je kan..haha

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...