Saturday, November 28, 2009

Jiwa Ini Berkata...

Aloo everyone out there... oooo sudah terlalu lame aku tak mengupdate blog ini.. rasa kehilangan sesuatu yg berharga la pulak.. agak jeles bila melihat semua org dok mengupdate entri dri hari k hari... tapi aku.. 2 bln skali la kot leh update nyer...

Terlalu byk cerita yg ingin aku kongsi tapi entah la xd mood nk nk taip... ape ye cerita kawan2 nak tau bout me??? oh yea.. tibe aku teringat 1 cite best.. hehe.. jom kita layan citer nie..

1 day.. aku tgh driving dr kepong k shah alam.. niat nk g umah mkcik aku sbb esok tuh nk amik jubah konvo.. then sudah je exit tol bukit jelutong tuh my phone ringing.. kelam kelibut osmate yg menemani aku cri hp aku... bila tnye sape call.. she said xtau.. then bila aku nengok kuar la no ntah sape.. aku men angkat j la.. kui3... At last org tu kwn sejati aku uper nye.. OMAR !!! hahahahaha.. Mula tuh ayat bkn maen kias la kn.. aku pun layan kn aje.. aku dh tau ape yg dia nk tnye sbnr nye..perli2 aku msti ada maksud kn.. huhu.. aku paham mksud ko omar saje j nk ko tnye mcm2.. huhu... erm.. nk tau aku ni dh ada bf ke belum.. pastu mcm2 la dia interview aku kn.. tnye itu tnye ini.. hahaha.. Yela Omar.. i already have one.. huhu..(pengakuan ikhlas utk semua setelah sekian lama aku sorok kn dr semua org) knp msti wt pengakuan ini.. saje j sbb dh xtau nk tulis entri ape kn.. wakakakaka..

Ok stop there.. now 2nd tyme besday aku lak.. hehe.. dpt wish dr omar jgk.. huhu.. wish ko mmg best aku suka siap save lg msg tuh wt kenangan.. huhu.. and aku nk say kt sini.. Yah !! sepi itu benar2 pergi and tiada lg dlm hidup nie semenjak kehadiran dia.. Doa kn hubungan kami hingga ke akhir hayat.. Amin....

Rase mcm kebetulan lak kn.. name blog ni ditukar bkn atas dasar aku dh ada somebody tapi mse tu Allah telah gerak kn hati aku tgk 1 buku ni.. and mase tu mmg aku tgh pikir nk tukar name blog.. tibe2 aku terpandang 1 novel kt rak buku aku.. huhu... mase tuh aku terdetik nk tukar nme blog ni pada pergi la sepi.. kui3.. at last mmg betol pun yg sbnr nye sepi tu nk pergi pun and i hope it ever and ever.. Amin..

Skrg aku dh pun keje... keje ok and dh confirm pun.. wt mse skrg ni aku nk keje j dulu kt situ.. bak kata ayah even keje jauh tp keje tu dh ok and xd mslh so bek stay je smpi la dpt keje yg lebih baek offer nyess !! aku stuju dgn ayah.. so aku nk stay je kt sne.. cume aku risau kn family aku skrg nie... family aku tgh ada mslh.. perniagaan ayah ada mslh.. so kwgn kami mulai goyah.. aku pun xtau ape lg cara nk bantu dgn gaji aku yg kecik tu aku xtau nk spend kt byk mane utk tlg ayah and emak.. huk3.. sedih tau keje jauh byk belanja.. gaji kecik.. bole bg sket j kat mak ngn ayah.. entah la.. aku pun xtau.. arini kami telah bincang care nk settle kn dis problem.. tp semua pun buntu.. bila tengok ayah cian jek.. dia spt elang smgt.. hanye emak je sbg pembakar smgt ayah.. mak kuat ayh pun kuat.. aku sbg ank rase terkilan sgt sbb xleh nk bntu...

what should i do?? aku perlu kn kekuatan .. aku nk laku kn something utk family aku?? apekah?? aku redha dgn semua ujian ini.. beri kn la kami sekeluarga kekuatan dlm menghadapi ujian ini ya Allah..

Pada si dia yg berada di singapura.... segera la pulang.. aku perlu kn kamu di saat ini.. aku sudah elang semangat nie.. aku buntu.. aku sedih.. ko yg selalu ada di sisi ku beri nasihat dan semangat kini ko jauh and kita xleh nk berhubung.. hurm.... merasa kn kehilangan ini aku sedih yg ter amat... Segera la Pulang sayang !!!

Saturday, September 26, 2009

keNanGan TeRiNdaH

kepenatan....keletihan...
arini nk kate plan x jgk..cume tergerak hati nk berjalan raye...hakhak !!
Huda yg tibe2 je ajak aku g nilai umah Si FIZi...alih2 cancel last minute sbb nye ayah nye FIZi xd kat umah..so kami xdpt nk g beraya.. hehe.. pastu kebetulan pulak adik aku nk blk nilai.. so aku dgn segera mengoffer diri.. Serius !! penat jgk drive wlupun xd la jauh mane pun.. huhu.. so nk dijadikan cerita after antar adik aku.. kami patah blk seremban.. Plan TERJAH !!! x disangka2.. Alan Mali merangkap "ketua tingkatan" mse tyme sekolah menengah dulu tibe ada pulak umah dia.. hehe terasa seronok benar sbb dia ada umah and kami bole beraya.. abes aku angkut semua teman2 aku.. HAzwan, ZuHair.. hehe.. adik aku pun aku angkut skali.. kalo xwat cam gini alamat nye xjumpe la deorg semua.. hihi.. Bagus kan aku ??! merapatkan hubungan silaturrahim sesame manusia.. hehe.. nk dijadikan cerita smpi j umah alan.. mkn MEE HOOn.. borak2... bahan2 kawan.. dh sakit perut gelak .. kami gerak g umah zuhair pulak.. wewit ~~! cantik2 umah deorg tau.. jeles r nengok.. umah aku bese je.. umah deorg sume cntik2.. erm tggu la nnti bila aku dh gaji besar sket.. akn ku hias umah ku ini mcm istana !! Angan2 itu penting..

Wah !! Bila jmpe kwn lame mcm2 yg nk diborak kan.. ungkit kisah2 lama.. kene2 kan member.. ada yg dh jadi Cikgu.. Ada yg tech TNB (bole la bil letrik free kan?? ) ada pulak yg keje KTM pasni nek train free j la.. Dasyat2 sahabat aku.. good2 sume dh sme2 berjaya.. aku happy utk mereka juga.. tp itu la..bila sume dh besar2. nk jmpe mmg la payah kn.. umah je dekat tp still payah nk ketemu.. hihi.. bese la dh besar2.. mcm tggjwb ada kn.. ape2 pun sume dh selamat and berjaya.. smoga semua teman2 succes sllu.. wish u all d best !!

Thursday, September 24, 2009

JUARA hati KU

Bercerita tentang dia... aku tersenyum.. aku ketawa riang.. dia lah JUARA hati ku...
Sepanjang perkenalan ini.. dia xpernah pun memarahi aku melainkan aku ada buat salah..itu pun dia xkan marah lame just bg nasihat and pastu kata jgn ulangi kesilapan yg sama... Alhamdulillah.. kehadiran dia benar2 buat diri ku bahagia..
dia seorang yg sgt cemburu..tp cemburu nya xlama..
dia seorang yg sgt caring.. smpi kdg2 aku pun boleh jadi rimas..
dia seorang yg penyayang.. serius lovely gilak..
dia xsuka marah aku sbb dia tahu aku ni kan sensitif..
setiap kali aku perlukan dia.. dia sentiasa ada di sisi..
aku bahagia sgt.. xkira masa dan waktu...
ketika dia tido..aku call pasti dia akan bangun..
hurm..tapi kalo dh ngntuk sgt tu xd makne nye.. hakhak !!
then bila aku perlukan somebody nk kongsi happy and sedih dia ada je..
kalo aku dh happy dia akn happy kn lagi..
kalo aku sedih pulak dia akan biarkan aku nangis dulu then after tu dia akn pujuk aku
sepanjang aku kenal dia aku nangis msti xlame sbb dia pndi amik hati aku..
buat aku tersenyum..
aku kan garang !! kecian dia sbb selalu je kene marah ngn aku.
tapi bila aku mintak maaf ngn dia ..
dia sllu kata jgn rasa serba salah.. kdg2 kan..
walupun tu bkn salah tapi aku tetap salah kn dia..
dia akan accept je kemarahan aku tu jnji aku tenang and lega.
kesian dia sgt2.. dia xpernah nk bls balik ape yg aku dh buat kt dia..
dia kata dia syg kn aku sgt2.. aku pun syg dia sgt2..
and mmg aku nmpk yg dia syg kn aku sgt2..
Ya Allah Engkau panjangkan lah perhubungan ini..
semoga ia menjadi hubungan yg diberkati..
jauhkan kami dari perkara2 yg tidak baik..
satukan hati kami selama nye..
jadikan cinta kami cinta yg Engkau redhai..
Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.....

Wednesday, September 23, 2009

HiDuP SeORaNG PeraNtaU

Beberapa bulan telah pun berlalu... kehidupan kini semakin semakin baik walaupun kdg2 ada je dugaan yg dtg menimpa.. namun aku tetap kuat menghadapi nye.. Alhamdulillah ~!!
Setelah sekian lame aku x mengupdate blog nie.. sepi je.. Mungkin2 teman2 yg selalu singgah dia blog nie merase kn kesunyian nye.. (korg dh xd bahan nk kene kn aku) ..Ini semua disebabkan kesibukan rutin harian and hubungan dgn internet terputus pulak..name je dh keje.. Internet kt ofis aku kene block la pulak..yg dpt hanya la YM semata-mata... Bosan x terkata la aku kn..terpakse berpuasa dari ON9..hahaha !!!

Puasa dh selesai.. aku just nk kata yg puasa kali nie amat la berbeza puasa2 yg laen sbb nye aku terpaksa sahur sendiri.. buka sendiri... semua pun sorg2.. name je ada housemate kt umah sewa tu tp batang idung dia xpenah aku nmpk..ermm... entah mane dia pegi aku pun xtau..huhu.. ape2 pun dh nk masuk 2 bulan aku duk umah tu.. baru nk rase ada osmate laen.. akk tu nk pindah la pulak.. at last aku sorg la blik raye nie.. hurm~!!

So skrg mau cita pasal persiapan raye pulak.. memandang kn 3 mggun b4 raya aku xberkesempatan nk blik..jd nye aku stay la kat KL..mmg terasa la perantauan nye kn..HIhi..sedih jgk sbnr nye jauh dr family..persiapan raye sllu sme2 ngn family..tp kali nie aku setle kn sendiri..aduyai ~! Nak dijadikan cite.. 1 week b4 raye aku kuar bershopping baju raye kat Jalan TAR..aduh..nyesal aku ke sana..ramai org pastu yg aku pulak nk glamour g lah pakai heels la pulak maun nye kaki aku lenguh2.. Nak tau sape teman aku shopping?? Hehe.. mestila JUARA hati aku..dia la yg teman aku.. aku mengamuk dia diam je.. sket pun x bising2.. hehe.. pastu dia la yg BELANJA baju raye aku...hehe.. thank Dearie~!
cantik baju dia beli kan..aku yg dah putih mate nengok sale sane sini kat SOGO dia layan je.. kebetulan hari tu aku xbape nk chat la pulak.. perut ni tyme aku nk shooping la dia meragam.. gara2 mkn free mlm b4 tu.. hehe... nak xnak terpakse balik awl and lupa kn sume sale2 tue.. adess !!

And tyme last day keje lg 1 ari j nk raye.. punya la excited aku nk blk ..serius byk gilak kueh raye aku beli.. ngn baju raye..hand bag raye lg.. huh ~~ umah aku pulak bertingkat2.. cian osmate baru aku kene tlg bwk kn brf turun ke kete.. thank kak SITi..hehe.. Mlm tu jln xjem Alhmdulillah..aku tnye sume org kate jem.. tp x pun.. Traffic bergerak lancar aku dh dgr dah laporan traffic b4 gerak.. wewit ~!! So aku smpi tepat jam 11 mlm.. Seronok nye.. dpt jumpe ayah bonda serta keluarga.. hehe...

And pagi raye.. kami sembahyang raye kt taman dulu pastu blk kmpung pilah then melaka..serius meriah nyes raye kali nie sbb nye aku dh abes study pastu dh keje.. And kene la bg DUET RAYE !! mmg semua la dok hulur tgn kat aku kn.. mintak wet raye.. hahaha.. nseb la aku bole lg berlakon comel.. kecik lg nie.. hehe.. and now aku dh pun ada kt umah.. nk berjalan raye tp tu la.. xd kawan..sume dh keje semula..aku je cuti sminggu nie.. haha !!

Lastly... nk ucap kn selamat hari raya aidilifitri maaf zahir batin kepada semua masyarakat muslim dan muslimat.. semoga raye kali nie lebih bermakna.. insyaAllah..

Saturday, August 29, 2009

short update..

aloo everyone...!!!


gilak bersawang aku nya blog nie...dgn x ber update nyes... huhu..kehilangan punca internet di kepong membuatkan aku tidak berlesempatan utk mengupdate..tp kali nie aku blk tibe je rasa nk update entri.. nk stori mori pasal life aku skrg nie...haha..
just nak gtau yg skrg ni dah keje and ok la keje nyes..pastu skrg ni ada mslh tp sume nya bole setle cara baek..
thank to you dear..sbb nya sllu bertolak ansur and forgive me for anything me doing wrong..
Mulakan yg baru and lupakan yg lepas..
aku sayang kamu

Thursday, July 30, 2009

Sebulan sudah

Olaa~!


arini adala hari terakhir aku keje di Pusat Kaunseling & Bimbingan Diri.. After 1 month aku keje kt sini akhir nya aku terpaksa tggl kn jugak ofis nie.. sbb nya sume dh tau kn aku dh dpt offer keje.. Next week aku mula keje kt kepong.. hoho.. Rasa takut pun ada jgk nie sbb nya aku blum pernah lagi keje under company betul2.. sume keje yg aku penah buat pun sume ngn org yg aku kenal.. hihi.. so aku keje pun bese j la.. kali nie la kot baru nk betol2 sket.. Sabtu aku kn pindah umah.. so sad.. sbb after this dh jauh blik ngn family.. manja kan aku?? haha itula aku yg sebenar nya.. Keras luaran je.. Dalaman lembut siot.. hihi... So gaji dh dapat.. Alhamdulillah~! pasni kene pikir hutang mana yg nk kene setle dulu.. sbb nya aku byk hutag nk kene setle kn nie.. aduyai !!


Semalam.. pertengkaran kecil berlaku antara aku ngn adik2 aku.. erm.. aku ni sensitif.. sket kene marah.. dh sedih.. pastu ape lagi bwk diri la.. nk lepas geram xtau kt sape.. lepas la kt si dia.. erm.. xpasal2 dia kene dgr aku terjerit2.. tp tulah dia.. diam je.. dgr je smpi la aku abes membebel.. mmg la.. dia cukup sabar ngn perangai aku.. dah dgr aku bebel dia bole lagi tlg cool kn aku.. pastu bg nasihat pulak.. yg paling aku suka.. idea penyelesaian dia sllu nya mesti sama ngn aku.. sllu la kn.. bila aku ada msalah aku akn pikir kn solution nya.. tapi tu la.. aku pening.. pastu bila aku cita je ngn dia.. dia pun bg solution yg sama ngn ape yg aku pikir.. and kdg2 tu lebih dr tu dia bole setle kn.. itu yg buat aku tabik spring ngn dia.. hehe.. thank yea sbb tlg sy smlm.. hope everything will be setle according to our plan ... lalala!


So.. mlm nie aku nk mula packing barang.. nk bwak ape yea?? ala.. disebabkan umah yg bakal aku tggl nnti byk tingkat nyes... hehe so mals nk bwk barang byk2.. nmpk gaya nya aku kene la tido beralas kn toto.. huhu sedih nie.. mcm byk je barang nk kemas nie.. eh buku account nk kene bwk ke x ek?? huhu.. kene study account blik nie.. sbb nya serius aku lupa.. padahal bru bape bulan.. tula.. padan muka.. study utk exam sape soh.. mak dh pesan !! haha..


Ermmmm.. pasni aku akan jarang on9.. sbb nya kat sana xd tenet.. bertambah bosan la den kat sana nnti.. aduyai ~! blog nie gaya nya sebulan sekali lah kot update nyes... erm.. amat la tidak seronok jika anda tidak boleh surfing kn..?? tp xpe.. Ada sesuatu yg bole menghilangkan bosan... hehe.. ckp banyak2 byr kurang... so ok la tu... xd bosan lagi nnti... hehe..

That all for today.. wish me all the Best k !!
Thank.. kamsahamida...

Monday, July 27, 2009

Nak duk Jauh Pasni...

Arini aku xd mood tol nk g keje..
sbb ape aku pun xtau..
mgkin sebab dh bosan kot..
lagi pun nex week aku dh xkeje kt sini lagi..
warghhh... sakit nya bila duet xd..
aku sedang mengalami nya sekarang ini..
apelah nasib diri nie...
duet xd..
hutang pulak dh berlambak..
akibat xd duet aku terpaksa meminjam dr adik beradik..
pastu confirm la kene gntikan..
serius dlm wallet aku xd duet langsung..
aish !! teramat la sedih.. and skrg ni pulak hp x bertopup..
line lak kene bar.. amat la susah bg aku utk berhubung..
agak2 la kan.. smpi bila kah akan begini??
erm.. 1 thing yg aku sedang pikir kan skrg adalah...
aku akn move to kepong nex week~!
so aku akan mula kan life baru sbg pekerja and menjalani hidup sendirian di sana nnti
mmgla hasrat hati konon nya nk keje jauh..
nk berdikari.. tapi bila aku dpt gilak punya jauh..
aku mcm rasa xsggp pulak.. nk berjauhan dgn family aku..
aish !! mcm mana agak nya life aku nnt ek??
aku dpt bayangkan yg aku akan rasa sedih je masa tu..
yela.. sume pun sorg2.. mkn sorg.. minum sorg..
g keje sorg.. g mana2 pun sorg.. aduyai ~


Bila aku kenangkan mak ngn ayah... aku rasa berat giler hati ni nk pindah duk sna..
mak ngn ayah masih perlukan aku.. aku tau tu.. deorg pun sbnr nya berat hati nk lepaskan kan aku..
tp nk uat cmne.. aku dh dpt keje kata sana.. erm.. sedih nie..
smlm aku dh rasai perasaan nie masa aku g tgk umah sewa yg bakal aku duduk nex week...
huh ! xdpt aku bayang kan mcm mana la kehidupan aku kt sana nnti.. mgkin kah aku akn selesa dgn suasana yg sebegitu? entah lah.. apelah nasib kan.. Aku mmg xdpt nk express ape yg aku rasa skrg nie.. sbb nya aku sendiri pun mmg dalam kesedihan yg terlampau..


Aku mengadu ngn dia semalam.. aku sedih sbb xlama lagi aku akn jauh semula dgn family aku.. dia mmg risau la sbb pikirkan aku yg tgh bersedih nie.. and dia kata dia akan teman kn aku masa aku kat sana nnti.. aku tau dia mmg akan buat mcm tu.. tp aku la kesian tgk dia.. yela jauh la tmpt aku dgn tempat dia.. aku risau kn dia jugak.. Xkan lah hari2 nk ke tempat aku. mesti dia akan penat and kalo ape2 terjadi aku jugak yg risau nnti.. tu yg ak halang dia berkali-kali.. tp nk uat cmne.. dia lagi keras kepala.. so aku ikot kn jela.. thank sgt kat dia sbb always amik berat pasal aku...

So.. aku dh dapat keje.. aku pun dh dapat umah.. and nex week aku akan pindah kepong.. semoga kehidupan aku di sana akn berjalan lancar and selamat je semua nya.. aku sentiasa berdoa agar rezeki aku lebih mudah dan di berkati.. amin...

Thursday, July 23, 2009

Jalan-Jalan Cari Kerja 2

So...hari jumaat..hari sabtu..hari ahad..hari isnin..then ari selasa..
hari yang membawa seribu satu harapan pada aku..
akhir nya aku di offer kerja..
jiwa aku bergegar kerana aku terasa amat la seronok ~!

Pagi selasa...

Aku pegi kerja cm biasa kt pejabat belia sementara aku tu.. and aku buat la ape2 yg patut spy xd la aku ni dikatakan mkn gaji buta.. tgh kemas2..ada 1 panggilan masuk..hp celcom tu menandakan ada job sebab nya suma application aku letak no celcom aku.. hehe.. so aku akn tahu la bila ada job k x.. then mmg benar panggilan itu dr 2nd company yg aku g interview aritu..so teramat lah happy sbb aku diterima sbg staff di situ dgn gaji.... rahsia~ hehe



After dpt je aku kata la aku nk confirmkan nnti tapi masa tu hati aku dah mula berbunga-bunga sbb aku dpt keje and keje tu membolehkan aku berulang alik dr seremban sbb kat KL je and mudah public transport. and tmpt tu dekat ngn si dia..wewit~! sedang asyik aku keseronokan.. Mr Sam call me back and he told me that i will be transfer to kepong atas reason nk soh aku lebih byk belajar.. aduyai !! semangat aku jatuh..dh kurang happiness di situ..=( aku tnye jgk xleh ke kalo aku duk area maharajalela tu j?? mmg xleh sbb dia nk jgk aku kt kepong tu.. then aku tnye ayah cmne..aku tnye juga pada si dia mcm mana.. so ayah and si dia kata "ok..accept jer job tu dulu".. so aku confirm kn dgn Mr Sam.. yg aku accept.. hurmmm.... but i'm happy sbb ayah ok si dia pun ok.. hehe



Alamak..my phone ringing again la.. dlm hati mcm kenal ini no lah.. haish!! jgn kata yg kat damansara itu aku dapat juga.. haha.. angkat phone suara chinese gurl dr itu co.. hoho "Ur acceptable to working in our company" serius beb aku ckp hati aku masa tu seakan tidak percaya rezeki itu dtg mencurah2.. Alhamdulillah.. so aku still kata aku akn confirm kn later.. padahal aku dh accept keje yg kt kepong tu..xpe2..masih ada masa nk cancel kn.. ada hati tu..huhu



Of course aku akn tnye ayah and si dia.. Ayah penting dlm membuat keputusan utk aku sbb ayah mmg sumber inspirasi aku.. ikut cakap ayah mmg sllu berjaya.. InsyaAllah.. So aku pun try la nego ngn salary yg deorg bole bg..so skrg ni decision base on salary la.. hehe kata ayah mana yg offer tggi kita accept.. nego punya nego.. ari rabu dh buat keputusan.. akhir nya~

Pagi rabu...

Kepong give me above than damansara.. so korg pun tahu kn aku pilih mana.. hehe pagi tu aku terus confirm kn dgn kepong aku accept and tyme lunch hour tu staff damansara call nk wt confirmkan either aku nk ke x job yg deorg offer tu.. wah~! teramat lah sedih sbb nya aku terpaksa say no kat mereka.. aku nie mmg x reti nk say NO tau and sbb aku jenis xsuka tgk org hampa dgn keputusan yg aku buat tu.. tp nak wat cana kn.. itu adalah kos lepas..nk xnak aku terpaksa lepaskan jugak.. hihi.. sori yea warga ofis at damansara..


And Khamis..

Ditemani ayah and my cousin sbb kali nie si dia sdg berkerja so xdpt la nk ekot kn..haha.. mesti dia sedih sbb xdpt nk teman aku.. kan..kan.. hehe.. aku ke kepong sbb nk amik offer letter and cari umah sewa.. so after sign je letter tu private and confidential lagi.. aku pun confirm la sudah menjadi pekerja kat sana.. and i will work there next month on 3th August 2009.. selamat menjadi pekerja yg berwibawa.. wewit~!



tulisan korea ini adalah hasil tulisan tgn si dia..sape tau maksud sila diam shuttt~!

Jalan-Jalan Cari Kerja 1

Berkat kesabaran dan dorongan
ahli keluarga yg tersayang dan si dia yg terchenta~!
akhir nya aku dah pun mendapat kerja...
hehe..murah tol rezeki.. sekali datang berlambak2..
memang xsangka lah..smpi nk buat keputusan pun aku mcm xsmpi ati..huhu..
.....cerita di sebalik cerita.....

Minggu lepas..aku dpt panggilan utk g interview.. huh~! Post acc assistant at Damansara..
Pergh..dlm ati aku jauh nya..tp mmg best sbb position tu relate ngn my studies..so aku amik keputusan accept interview tu.. tapi aku xtau jalan ke sana..=( so aku pun contact lah yg terchenta..aku tnye dia cmne nk ke sana..dia punyalah excited nk g survey tempat tu..so aku leave kn sume hal cari mencari ni kat dia sbb aku tau dia mmg expert kt dlm hal jln menjalan nie..hihi~


So hari yg di nanti tiba, ari selasa..disebabkan my father xdpt nk antar g interview..so si dia secara sukarela menemani aku.. mmg sgt kesian kt dia kene dtg sbn by train akibat aku xtau jln nk ke rumah dia..padahal nk ke tmpt interview tu lalu j umah dia..haha (aku tau after dh lalu umah dia tyme otw tu) so kami gerak dr seremban and singgah sebentar at shah alam nk jmpe sumbody..nk amik brg and konon nya nk jmpe kwn2.. tp sbb kn takot lmbt so after dat kami terus gerak g damansara.. berbekalkan peta yg di email oleh company tu..kami teruskn perjalanan..aku drive sbb aku nk hafal jalan..and si dia sbg pemandu pelancong aku..hehe~


Mula-mula kami egt mcm dh tersesat..aku dh mula gelabah..tp si dia.. cool je beb~!! dia yg tenang kn aku..and cari punya cari..haa...Dah jumpa !! pandai nya dia cari jalan..and aku mmg kagum ngn si dia..sgt tenang and teramat la penyabar..weee~ dah smpi cri parking pastu gerak g ofis..perghh!! masa ni la hati aku nk berdebor..tyme otw ke situ xd lak..relax je rasa nya..dh dekat kt pintu ofis tu rasa seram semacam je..haha.. smpi tyme aku kene panggil masuk..ada sorg chinese soh isi form and jwb soalan acc..aduyai~


Mmg la aku xegt..mana xnya kene wt document acc serius aku lupa..so berbekal kn ilmu di dada aku jwb j la mana yg aku tau..haha..so after 30 min aku submit..hihi..and masuk la women yg bersuit biru..muka mmg garang..makin cuak la aku tgk deorg..masuk je kenal kn diri and stat la sesi tanya dan jawab... aku jwb dgn yakin sekali smpilah tamat sesi itu and aku perkataan aku paling suka dgr "ur short listed in this position" Alhamdulillah.. makna nya peluang aku nk dpt tu tinggi la kn.. hehe..


Akan tetapi..masa otw nk ke damansara tu kan...aku dpt 1 lg pggln interview..wewit~! amat la seronok sbb aku dpt lgi pggln.. so aku accept je interview tu atas nasihat si dia yg terchenta.


So nak dijadi kan cerita interview kali nie pun aku g ngn si dia tapi kali nie kami naek public transport je..sbb tmpt tu dekat ngn monorial station..jalan punya jalan..naik turun naik turun train kami sampai and serius awl gler so kami pun lepak la kat kedai mamak yg berdekatan..teramat bosan sbb kene tggu 1 jam..padan muka sape soh smpi awl..huhu~~


After 1 hour.. masuk ofis and di interview..si dia yg setia menemani tggu di luar smbil berdebar..haha padahal aku yg berdebar so kali nie pun 2 org interviewer..sorg gurl and sorg guy..sgt la ok and mereka kabarkan berita gembira.. "i like ur personality" so "i will keep in touch wif u" kata mereka lg.. ngee~ so mungkin ini juga ada peluang buat diri aku.. InsyaAllah..


So bermula jumaat lalu..aku terus menunggu panggilan dr mereka dgn penuh harapan.. semoga harapan aku di makbulkan..

Tuesday, July 21, 2009

apesal?

kenapa ini semua terjadi????????????????????
aku mulai rasa "down"
aku mulai takut..
aku mulai rasa diri ini tidak berguna lagi...
aku tidak dapat jadi yang terbaik..
aku bukan la org yg paling tinggi di hati kamu...
aku hanya la insan biasa yg tidak ada ape2 pun kelebihan..
aku tidak mampu jadi sperti yang kamu ingin kan..
kerana diri aku adalah aku..
aku tetap aku..
yg tidak mungkin akan berubah..
aku ingin menjadi yang terbaik..
tp ape yang terbaik di pandangan mata kamu aku tidak dapat lakukan....!!!!!!!!!!!!!
aku benci akan perasaan ini..
aku betol2 down sekarang nie...

Monday, July 20, 2009

jangan pernah berubah

bila aku kesepian anda semua entah elang ke mana..
ketika aku perlu kn anda semua..
anda tiada di sisi aku..
aku benar-benar kesepian ketika itu..
hanya yang aku mmpu lakukan..
adalah.. tangisi nasib sendiri..
sbb aku ingat aku benar-benar kesepian..
tetapi bila kesepian itu telah berlalu pergi..
dan dengan kehadiran KAMU..
kegirangan saja yg singgah di hati..
jiwa aku tidak lagi kosong.
setiap waktu aku rasa ada seseorang di sisi..
aku mulai rasa ape yg org laen rasa..
aku happy..aku ceria..aku bahagia...
akan tetapi..
ketika ini la terlalu byk dugaan yg dtg..
anda-anda yg pernah muncul dlm hidup aku sebelum ini..
dtg semula setelah sekian lama anda semua tggl kan aku..
dlm kesepian dan kesedihan..
anda semua dtg dgn membawa harapan..
harapan yg buat aku rasa serba salah..
anda semua buat aku rasa sedih dan keliru..
anda semua smpi kan hasrat hati anda..
yg mana dulu aku pernah smpi kan hasrat hati aku pada anda semua..
tapi ketika itu anda semua buat aku seperti org yg tiada perasaan..
hanya yg anda tahu..
aku ada harapan yg anda semua xdpt nk tunai kan..
kini anda semua pula dtg dgn mengharap sesuatu dari aku..
mengapa ini semua ini terjadi??
bila aku ada kamu??
terlalu byk dugaan yg dtg..
maafkan aku..sbb selalu buat kamu risau..
buat kamu rasa takot..
buat kamu rasa tidak yakin dgn aku..
aku sendiri tidak tahu semua ini akan terjadi..
dulu aku yg mengharap...
tapi kini mereka mengharap pada aku..
aku mohon maaf pada anda-anda semua..
kini dalam hati aku ada kamu..
kamu yg sentiasa ada dgn aku tidak kira bila masa pun..
yg sentiasa memahami aku..
yg sentiasa membantu aku..
yg sentiasa sayang aku..
kamu berikan lah aku keyakinan bahawa kamu adalah yg terbaik buat aku..
supaya aku yakin dgn ada nya kamu..
aku tidak akan kesepian lagi..
aku tidak sedih lagi..
aku tidak keseorangan lagi..
yakin kan la aku..
please~!!

Friday, July 17, 2009

hati ini..buat kamu

andai kamu boleh tahu akan isi hati aku skrg ini...
aku akan biar kan kamu terus membaca nya..
agar kamu tahu dan faham akan isi hati aku ini...
aku tidak mahu kamu terus terluka..
aku tidak mahu kamu terus bersedih hanya kerana diri aku..
segala nya kerana diri aku..
aku tahu kamu sakit..
aku tahu kamu terluka..
tp kamu pendam kan saja..
sbb kamu mahu aku gembira..
biar la kamu sakit tp aku gembira..
tapi.....................
itu tidak adil bg diri kamu..
aku tidak beri kamu kegembiraan..
sedangkan aku gembira di sini..
kamu pula terluka di sana..
aku mahu kita sama-sama gembira..
jgn ada sedikit pun terluka..
jika kamu gembira aku juga gembira..
aku tidak mahu lihat kamu terluka sayang..
sbb aku sayang akan kamu...
aku mahu kamu gembira seperti mana aku juga gembira..
maafkan aku buat kamu jd terluka..
aku tidak tahu cara yg terbaik utk kamu..
aku penting kan diri..
aku tidak tahu jaga hati kamu..
yg aku tahu aku mahu kamu jaga hati aku..
aku sgt tidak adil kan..
maafkan aku..
kamu muncul dalam hidup aku..
bila aku benar2 perlukan kamu..
kamu sentiasa ada di sisi aku..
tidak kira dlm apa jua keadaan pun...
kamu benar2 amik berat akan diri aku..
tp aku sedikit pun tidak lakukan yg sama buat kamu..
malahan aku buat kamu rasa tidak dihargai langsung..
kamu terluka..tp kamu diam kan saja..
Ya Allah bantu la aku..
tunjukkan aku jln yang terbaik buat kami..
beri kan kami kekuatan utk lalui semua ini..

Sunday, July 12, 2009

kegirangan yg singgah di hati


semua picture nie adalah sebahgian dr program yg pernah aku join.. terlalu byk gmbr kalo nk di upload kat sini.. nie pun pilih smpi rambang mata.. wiwit~!.. mmg rindu giler nk join prog mcm nie lagi.. sgt happy and sgt xbole nk diliupakan..teramat la sweet utk di ingati smpi bila2.. love + miss u all ~!
next time aku msuk kn gambar program yg terbaru aku join k..
i miss all the moment !!


Saturday, July 11, 2009

Pergilah Sepi

Today is saturday..
aku bangun pagi mcm biasa since aku dah terbiasa bgn pagi skrg nie..
hehe.. bila keje baru la ada displin sket..
actually mmg dah set today nk kemas rumah..
so dgn penuh semangat aku pun berkemas lah dari 1 bilik ke 1 bilik..
rumah ada 6 bilik so mmg sume bilik lah aku kemas kn..
haha..adalah dlm 3 jam lebih kot aku berkemas..
abes sume sudut aku kemas...
haha..after setle sume aku terus on kn my lappy..
on9 ape2 yg patut.. and pastu baru aku mandi..
pastu around kol 1 aku siap2 nk g antar someone g seremban..
kwn adik aku yg dh menetap kt umah ktorg lebih 3 mggu jgk la..
weh..dia org kedah.. comel and kaya dgn budi bahasa..hehe..
saje je dok promote nie..wee~!

and lastly aku nk bitau yg aku nk tukar nama blog nie..
dari KESEPIAN ------> PERGILAH SEPI....
yea~~! mmg aku nk sgt sepi itu pergi..
and bila kegirangan singgah di hati.. maka
kesepian itu berlalu pergi..
Alhamdulillah.. and aku sentiasa doa kn..
yg kegirangan itu tidak hanya ketika ini..
tapi buat selama-lama nya...
Amin...

Friday, July 10, 2009

from my heart...

Aku telah mula di uji sekarang nie...
Bila mana aku mula percaya...
Seseorang tu akn mengambil kesempatan
Dgn kepercayaan yg telah aku beri kan..
Sbb nya aku dh mula percaya kn dia..
So dia dah tahu aku mcm mana..
sayang aku mcm mana..
perangai aku mcm mana..
aku cuma ingin tahu keikhlasan yg di beri adakah benar2 dr hati??
atau pun hnya permainan hati??
aku mulai binggung..
aku tangisi nasib aku sendiri...
adakah hal itu akan terjadi lg??
....................................................................
aku ingin kamu..
sayangi aku dgn seikhlas hati kamu..
andai kamu benar..
kamu sggp terima ape saja..
aku ingin kan kamu..
sayangi diri kamu dan agama kamu..
aku tidak hnya mahu kamu jage hubungan kita..
bah kan..
kamu jaga hubungan kamu dgn pencipta kamu..
sbb DIA tahu akn segala nya...
aku tidak mahu kamu menipu aku..
hnya kerana kamu takut aku memarahi kamu..
aku mahu kamu laku kan semua itu atas kerelaan kamu sendiri...
aku bkn sesiapa..
aku hnya insan biasa..
yg tiada ape pun kelebihan..
jadi aku mahu kamu tahu..
aku syg kamu hnya kerana NYA..
maafkan aku..
jika ini buat kamu berkecil hati..
tp ini la diri aku..
ini la cara hidup aku..
aku xreti nk smpikan pada kamu..
jadi aku hnya smpi kn di sini..
semoga kamu mengerti maksud aku..
sekian kali nya buat kamu..

Thursday, July 09, 2009

today begin..

selamat hari khamis semua !!
arini aku g ofis.. and before g ofis aku shake ~!
bkn shake badan tau.. tp shake utk kesihatan..
ok.. mmg mula2 minum tue serius xsedap..
sbb mcm bese la bila makanan kesihatan nie..
sllu nya mmg xsedap..
tp sbb nk bagi sihat kn..
aku try jugak paksa diri nk minum..
Alhamdulillah.. beres jugak 1 shake cup !!
aku berbangga.. and now i feel it.. sedap and aku nk lgi bole?? hehe
Perisa chocolate..and ada byk lagi flavour..
Korg nk tau ni product ape?
Haa.. nie la bisnes yg aku nk join tu..
HERBALIFE.. how to lose weight?? ask me how!!
aku sndri dh pegi training product nie and...
mmg sgt kagum dgn testimoni yg ada..
majority yg dh cuba this kind of product amat la berpuas hati dgn result nya..
yg berat nya berkilo2.. bole turun berkilo2 jugak..
hnya dgn Herbalife.. serius korg.. yg x ensem bole jd ensem..
yg kurus bole jd gemuk.. yg gemuk bole jd kurus.. huuhu..
aku sndiri lihat mereka.. and mereka sgt seronok dgn perubahan itu..
so aku pun nk jd spt mereka..
and today i take it !!
insyaAllah.. kalo di izin kn ALLAH.. aku bole sihat spt mereka juga.. amin

so if ok... pasni aku leh promote kt org laen and teman2 aku..
aku pun nk tolong mereka.. kalo bole nk semua org sihat.. hehe
InsyaAllah..kita hnya mampu berusaha.. Allah yg tentu kn segala nya..


weh2.. tgh2 aku taip nie.. ada org call utk interview..
semoga ini dapat membantu.. insyaAllah.. amin..

Wednesday, July 08, 2009

sakit belakang..minum susu

Arini.. pagi yg kelam kabut... bangun lmbt..
actually dh bgn solat subuh..tp tertido..
mgkin sbb aku xlena tido mlm td..
aku alami "sakit belakang"..
sakit sgt smpi kan nk tido pun xleh..
at last aku mengiring je tido smlm..mmg xselesa lah..
tu yg bgn pagi pun mamai2 then tertido balik...
sedar2 dah jam 8.30 a.m.
adik aku tnya aku xg keje ke??
ermmmm... pe lagi mmg kelam kabut la aku tyme tu..huhu

Sebenar nya sakit belakang tu akibat aku jatuh pengsan kt hospital 2 ari lepas..
time aku g melawat school mate aku xciden..
aku pun xtau knp and bagaimana aku bole pengsan time tu..
mula nya elok je diri.. pastu aku dh rasa laen mcm..
pandangan aku jdi kabur and tibe2 "black out" ..
aku rebah and belakang aku terhentak kt besi katil kt hospital tu..
tau je aku dh terlentang and masa tu mata terpejam telinga mendengar..
mmg masa tu aku rasa mcm mati hidup kembali pun ye jgk..
sbb nya ini la 1st time aku pengsan..
and korg tau x..after aku tersedar tu bdn aku kebas and menggigil..
mmg malu giler ~
sume org and pesakit kt wad tu tgk aku..
melawat org sakit aku yg jatuh sakit..hahaha...
ada doctor kat situ dtg kt aku..
upe nya aku pengsan sbb aku xd tenaga akibat x makan..
yelah kot..last aku mkn aritu jam 10 a.m.
tp b4 this xmkn 1 ari xpenah pulak pengsan..
tp kalo nk kene tu kene jgk kn..
MALU sangat.. sbb mak kwn aku yg xciden tu bancuh kn air milo and bg aku roti yg sepatut nya sume tu utk kwn aku yg xciden tu..tp aku lak yg dapt.. sori ye burn ~~!
hehe..pengalaman yg pling xdpt dilupakan.. sume org kt wad tu pndg aku pastu senyum2..ish2..
aku bukan berlakon ok !! (sbb aku rasa deorg egt aku maen2 pengsan..)

Sori ye kt kamu sbb buat kamu risau..and thank kat adik kamu yg bagi nasihat itu dan ini..
kamu semua mmg baik..terlalu mengambil berat and sntiasa ada dgn aku...
and utk pengetahuan kamu..
pagi nie aku bersarapan dgn SUSU...mmg xcaye..
sbb dh bertahun2 aku xsentuh susu..tp sbb kn ape yg kamu bitau aku smlm..
aku mula kn minum susu wlupun mmg xsedap lgsung susu tu !!
aku benci minum susu...!!
and kamu WAJIB tunai kn janji kamu..
sbb aku dh tunai kan permintaan kamu..ok !!
deal ~!

Tuesday, July 07, 2009

Di antara dua....

kehidupan ini mmg banyak duri dan ranjau nya..
itu lah yg mendewasakn pemikiran kita..
bagi siapa yg selalu dgn pemikiran yg positif
akn menganggap cabaran itu sbg 1 pembangunan diri..
and bgi mereka yg negatif akn menganggap ia sbg 1 beban..

Pernah kah anda semua alami situasi di mana anda payah utk buat 1 keputusan..
sbb nya anda sndri xtau nk pilih antara kaca dan permata...
mengenali DUA insan yg baik hati budi nya..
yg amat memahami and sentiasa menjaga perasaan anda..
Tapi..anda perlu buat keputusan..
memilih di antara mereka..dan ini adalah 1 keputusan yg paling sukar perlu anda lakukan..
bagi anda dua-dua pun baik..dua-dua pun caring..dua-dua pun syg anda..
tapi anda perlu juga pilih yg paling paling baik di kalangan yg terbaik..

Dia yg hadir ketika aku sudah pun punyai kamu..
kamu yg amat memahami..dan sntiasa ada bersama2 dgn aku xkira sedih mahupun gembira..
Dia pula yg pernah hadir suatu ketika dulu dan tggl kan aku hanya kerana ingin mengejar cita2..
dan kini dia kembali hadir dlm hidup aku serta buat aku rasa serba salah..
aku tidak mahu dia kecewa..
begitu juga dengan kamu..
sbb aku tau cmne rasa nya bila kecewa...
aku syg akn dia dan kamu..
aku syg akn kedua-dua nya..
tapi aku perlu pilih di antara dia dan kamu..
wlupun aku mungkin akn lukakan hati nya
tp aku percaya..
mgkin ada yg lebih baik utk nya..

Biarla ape yg terjadi menjadi pengalaman dlm hidup aku..
mgkin ada hikmah di sebalik ini semua..
kejujuran dan keikhlasan je yg aku pinta..
semoga keputusan yg aku ambil memberi kehidupan baru dlm diri aku..
aku tidak mahu kehidupan lalu menhantui hidup aku..
semoga dgn memilih kamu..
aku menjadi lebih tabah dlm mengahadapi kehidupan ini..
dan kepada dia.. aku sentiasa doa kan..
kehidupan nya akan lebih diberkati..
dan aku juga doa kn dia akn memiliki seseorg yg jauh lebih baek dr aku..
supaya dia juga bahagia spt aku..
aku sentiasa ada di sini..
sbg teman dlm hidup dia buat selama-lama nya..
sbb dia pernah wujud dlm hidup aku..
aku sayang dia..
dan kini aku ada kamu..
aku lebih sayang kan kamu...
aku harap dia dpt maaf kan aku..

Monday, July 06, 2009

work or bisnes??

kembali meng"update" blog ini...hehe..
mungkin arini mood utk menaip tu dh dtg semula..
actually skrg ini aku dh keje tp sbg kerani bese je..
tp nk tau x?? b4 aku dpt keje nie..aku ada keje kt agen insurance..
hnya utk 2 ari sahaja..dua ari sahaja!!
then aku benti..itu pun aku serba salah..sbb nya company insurance tu kwn ayah yg punye~~
so mcm segan jgk la..dia bg keje then bru 2 ari aku keje..dh mnta benti..hehe
tp aku tau..dlm hati aku xd feel pun nk keje kt situ sbb nya aku mmg SERIUS xminat jual insurance..
haha..tp kalo dh terdesak aku keje je kt situ...
yg keje kerani nie ok lah..sbb ak tau aku bole laku kn nya..
but....this is "temporarily"sbb aku msh mencari keje yg related ngn study aku..
of course!! xkan la nk keje nie je kn...bkn berlagak..tp cuba pikir bljr tggi msti lah nk keje tggi kn..
so kalo ada rezeki yg lebih ok..i will accept it ~!
then..dlm masa yg sama juga..aku ada dpt byk peluang bisnes...
mampukah aku??

kalo nk ekot kan aku mmg xminat bisnes nie..tp bila aku tgk sorg kwn aku nie..
dia sggp RESIGN keje yg gaji nya RM 3000 per month.. hnya utk stat bisnes..
gila HEBAT la dia..and sgt berani..aku sgt kagum dgn dia..sbb nya dia sgt berpikiran terbuka and semangat tinggi.. so aku pulak rasa mcm teruja je bila tgk dia and adik dia dh berjaya..
and semalam aku pegi la dgr training about this bisnes kt TS..and aku tgk org2 yg join bisnes nie sume nya EXCITEd and sgt lah berjaya..bole x Income mereka RM 60k to 120k per month?? mmg terkezut la kn aku dgr..ish2..mereka mmg org yg berjaya..and mungkin aku juga salah seorg dr mereka..kan..kan..kan..!! insya ALLAH..amin..

so after dgr brief smlm aku mcm berminat..and rasa mcm nk join...sbb nya aku tau aku bole lakukan nya dgn ada nya kawan aku tue..dia pun byk jgk support aku..ajak join..aku lgi lah semangat..hehe..tp aku msih lgi dlm pertimbangan nie either to join it or not?
kalo ye pun aku join aku wt part time la kot..nk amik pengalaman dulu then bila rasa dh 100% confident baru la aku join it...

thank to Kamu yg always beside me and sentiasa sokong ape sahaja tindakan aku..

Wednesday, July 01, 2009

Friday, June 19, 2009

Amazing Blog


1- Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda
selesai sudey!!
2-Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini
Nur Liyana
  • Seorang yg lembut dan sopan santun..tp bila mane dtg marah..elang semua nya..
  • Teror/ pro bila buat reverse parking..aku kagum lah ngn ko..
  • Memiliki rumah yg hebat/besar/and cantik..bila agak nya bole g umah ko lagi kn..
  • Pendengar yg setia..dia salah seorg yg selalu dgr my ceritera..sayang ko sgt..
  • Seorang yg senang utk di ajak keluar bersama2..bila lagi kita nk keluar bersama agak nye ya??tggu la bila mana yana cukup bulan nya..huhu..

3-Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih Penerima Award Seterusnya

  • hobi ku surf internet..jalan-jalan..chit chat..driving..
  • tido bila bosan..lg2 bila berada dekat dgn parent..jd anak manja jap..wiwit!~
  • makan bila mana terasa tension..tp xperlu risau..badan ku ada limit..sirent akn berbunyi bila dh melebihi had nya..tet!!
  • fakta tntg diri ku sensitif..mudah terasa..jiwa yg sentiasa sepi..pastu perasaan berserabut sket..suka sgt pikir mcm2..
  • Alami masalah susah utk tidur..salah sendiri jugak sbnr nya..terbiasa stay up la kata kn..!!
  • Afraid to fall in love again!!..
  • Sekarang nie dh strong and be positif..sbb ada org selalu bg nasihat..
  • Selalu confius antara yg benar atau pun yg palsu..so selalu je mintak bukti kalo nk tahu hal tu benar..payah jugak kn??
  • Sayang pada org yg sayang pada ku..sape yg sayang saya?bole sy tahu?
  • Suka berbual di telefon berbanding sms..sbb sms nie susah..pemahaman pembaca yg berbeza..bole jd misscomunication..tu yg smpi bill kene barred..aduhai!!

4-Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka

  1. miss jazs..(akak@cikgu yang rajin bg nasihat)
  2. syapiq..(sahabat yg happy and always positif)
  3. zatiesiska..(anak dara pink dgn white dress nya)
  4. lina..(cute and baek..)
  5. puteh..(yg sdg berbahagia dgn si dia..semoga berkekalan)
  6. lea..(yg happy go lucky and cool)
  7. living end..(wlupun jarang update..aku nk jgk soh ko wt tag nie..!!)
  8. nadiaanuar..(baru tahu yg kamu ada blog..so amik nie meriah kn blog kamu)
  9. erm...xtau sape...
  10. Sape yg singgah kt sini nk buat tag ni..buat la..yg penting..siapa yg tersenarai wajib yea!!

life...

aduhai...
mata nie payah pulak nk lelap nya..
padahal salah sendiri jugak..
nengok la skrg nie dh jam bape..
tapi mata masih lagi segar..
mana x nyer..malam berjage..siang??
hurm..mak..ayah..bising ngn aku..
yela..aku nie mmg teruk pun..haha
aku sedar aku sape..
actually aku sllu je bgn lmbt..and ada 1 pagi aritu member aku call..
di marah nya aku sbb bgn lmbt..haha..agak lah..
tyme tu pun dh jam bape kn..tp aku masih lg di ulit mimpi indah..
bukan ape..bosan lah...kehidupan kini..
dgn xd duet nya..dgn risau nya..
mcm2 la..
tapi aku ada azam and target aku sendiri..
erm..tp entah mana elang nya semangat utk laku kn nya aku xtau..
bila aku tgk sume org ada je aktiviti mereka ari2..aku??
lansung xd..ari2 same je..
padahal kalo create sumthing everyday mesti life aku best kan??
itula..ckp mmg ..pandai..tp buat nya x reti..
aduyai!!
so ape yea aku patut lakukan??
lakukan utk memeriahkan ari aku yg bosan..
tp tnpa menggunakan wang..
haa..ni lagi 1 masalah aku..
duet xd..hp lak dh kene barred..
gayut x beringat..ni la padah nya..padan muka sendiri..
(ni sume sbb nk settle kan problem aritu nye pasal)
then masih kah ada esok utk aku berubah diri??
erm..hope masih lagi ada sinar utk aku esok..
nk berubah senang je kn..yg penting diri sendiri..
kepada kamu..thank sbb selalu je marah2 suruh aku tido awl..
kalo kamu tahu aku tido lewat nie pasti kamu bebel mcm mak nenek kn..
huhu..selamat malam semua..aku mahu tidur....

Thursday, June 18, 2009

happy nyes~~

lame rasa nya aku x update blog nie..
erm actually bukan sbb busy tp entah lah..
mood nk menaip tu xde lak..
btw malam nie aku rasa seronok sgt..
sbb nya..aku dah kene kan seseorang..
happy sgt dpt wat dia sakit hati..
sekurang-kurang nya bole dgr dia marah..
sbb dia tu kn xd perasaan..
hahaha..
erm...kamu selalu happy kan aku..
aku harap kamu sentiasa ada untuk aku...
wlupun aku selalu sakiti kamu..
tp entah mengapa kamu tetap di situ..
aku harap kamu bersabar la yea..
dgn situasi aku ini..
aku harap kamu mengerti..
apa pun aku happy mengenali kamu..
terima kasih sbb selalu happy kan aku..

Sunday, June 14, 2009

BERLIAN....


tika dia pergi..kamu hadir..
kamu hadir bawa seribu harapan..
kamu ingin kan aku menjadi kuat..
tp sebenarnya kamu takut bila aku jadi kuat..
kerana aku akan mulai berdiri di atas kaki sendiri..
di kala itu kamu teramat risau..dan terus risau..
kerana takut kehilangan BERLIAN yg kamu cari..
and di masa itu..
aku ingat kn kamu..
jaga hati dan perasaan kamu..
sbb ia akan buat kamu lemah..
lemah bila tiada berlian itu..
jangan lah kamu terlalu risau akan berlian itu..
kerana..
berlian itu masih lagi seperti dulu..
cuma pengalaman mengajar nya supaya lebih kuat..
dan berlian itu masih lagi di sini..
bersinar dan terus bersinar....

Friday, June 12, 2009

for kamu

Ya ALLAH
Engkau kuat kan lah hati ini
Dalam menjalani dugaan dan cabaran..
Yang dtg silih berganti...
Kuat kn lah keimanan dan ketaqwaan ku pada Mu..
kehadiran dia yg x undang tapi di cari..
dan bila dia hadir..
aku menjadi semakin binggung..
aku rasa kn yang aku bersalah..
kerana aku seperti beri dia harapan..
itu lah yg aku paling takut..
aku menjadi semakin takut bila dia suarakn sendiri..
dah tika itu..jiwa ku amat tenang..
selepas aku dah buat keputusan yg paling tepat dlm hidup aku..
kerana aku tahu aku tidak mahu akn semua itu..
tapi..sedang aku tenang..
dia datang smpi kn sesuatu..
buat kn aku serba salah..
salah kah aku kerana mengenali mu dulu??
salah kah aku kerana melibatkan mu dulu??
maafkan aku kerana muncul dalam hidup kamu..
yg dulu aku buat kamu ceria tp kini tidak lagi..
bukan aku sengaja begitu..
aku ada sebab yg tersendiri mengapa aku berbuat begitu..
beri aku ruang utk sementara waktu..
kerana semua ini umpama mimpi bagi ku..
aku ingin kan ketenangan buat masa ini..
aku perlu kan ketenangan di waktu ini..
biar lah ape yg telah terjadi itu..
akan aku simpan ia sbg kenangan hidup ku..
percaya la..aku tidak pernah lupa kn mu..
kerana aku pernah mengenali kamu suatu masa dulu..

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...