Monday, December 29, 2008

Sudah sampai masa nya

Hanya tggl beberapa jam je lagi aku akn memulakn semula rutin harianku sbg sorg pelajar. Waduh!! Hati nie xd feel langsung nak balik kampus. Kemas brg2 pn ala kadar je. Aku xnak balik bole x?? Erm.. aku sbnr nya bosan and xtau nk wat ape. Baru je lps kemas brg sket2 and ada lagi yg berterabur kt belakang tu ha. Erm esok aku akn ke class semula. Ni adlh sem terakhir aku. Jadi aku kene lakukan yg terbaik. Aku nk sgt result final sem aku nie okei bangat!! Harap2 begitu lah. Sempena tahun baru, sem baru, azam sure baru kan. So aku nk tumpukan sepenuh perhatian and InsyaAllah aku akn berjaya menggapai impian yg aku ingin kan. Amin

......................................................................................................

Ni entri laen. Actually minda aku nie berserabut. Aku takut sgt bila kecewa, tapi aku lagi takut bila org kecewa dgn aku. Adik aku kata, aku ni lembut hati sgt sbb tu lah org senang2 je pijak kepala aku. Yeke? Aku dh mmg mcm nie sjk dulu lagi. Aku sgt takut bila org mengharap pada aku sbb aku xmungkin dpt bagi apa yg dia mahukan. Aku kalo bole nk terus terang je. Tapi aku sgt lah takut kalo org tue xleh terima apa yg bakal aku beritahu dia. Macam mane kita nk elak kn org dari berharap dgn kita? Aku kalo boleh nk kawan2 je dulu. Xnak lah terus ada pape means couple sbb aku masih belum bersedia and masih jauh lagi perjalanan idup aku. Kalo bole nk balas jasa emak ngn ayah dulu baru lah nk pikir pasal diri sendiri. Lagi pun aku mmg takut sgt couple2 nie sbb xnak peristiwa lama berulang kembali. So aku harap sgt mereka2 yg berharap pada aku tue paham condition aku skrg. Apa yg aku lakukan ini tidak bermaksud utk luka kan hati mane2 pihak, tapi sekadar tidak mahu anda2 semua menyalah kn saya bila anda kecewa di kemudian hari. Masa tue sy juga akan turut rasa bersalah. Biar lah kita menjadi teman dulu. Mungkin itu lebih baik utk kita.

......................................................................................................

Ni plak entri yg aku nk post 31/12/2008 nnti. Tp memandangkan waktu itu aku mgkin xdpt nak on9 so aku post lah siap2 erk. Berakhirnya tahun 2008 nie, genapla 1 thn. Apa yg genap tue biarla aku je yg tahu. Selama setahun jgk lah aku kuat kn semangat melawan segala nya wlupun pada hakikat nya aku xmampu buat. Aku bljr utk lebih tabah dan menerima. Kini aku berjaya lakukan nya. Alhamdullilah. Biar lah hal yg lepas itu berlalu dan menjadi kenangan hidup aku, dan yg bakal mendatang nie menjadi episod ceritera baru dlm idup aku. Sempena tahun baru Islam 1430 Hijrah nie aku mohon agar kehidupan aku serta keluarga lebih dirahmati serta diberkati. Amin

Sunday, December 28, 2008

Lelaki Cantik vs Wanita Gagah

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani.
Lelaki yang cantik, adalah:-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan
2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran
3) Lelaki yang memberi madu,setelah menerima racun
4) Lelaki yang tenang dan lapang dada
5) Lelaki yang baik sangka
6) Lelaki yang tak pernah putus asa
Kecantikkan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati.Seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad S.A.W adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan,tetapi pada kekuatan perasaan.
Perempuan yang gagah, adalah:-
1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
3) Perempuan yang tabah menangung kerinduan setelah ditinggalkan
4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.
Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Sayidah Khadijah R.A adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

-Sabda Rasulullah S.A.W-

..it's complicated..

Bila kita xdapat, kita bising nak..
Tapi bila kita dh dapat, kita tolak..
It's complicated..
  1. Dulu bila tgk org laen bahagia, kita cemburu. Tapi bila ada org yg cuba bahagiakn kita, tolak mcm tu je.
  2. Dulu selalu kata kalo dapat yg laen, nak lupakan yg lama. Tapi bila ada yg dtg, kita buat layan xlayan je.
  3. Dulu nak sgt rasa ada org syg kita. Tapi bila ada je org syg, kita plak benci dia.
  4. Dulu nak sgt ada org yg faham kita. Tapi bila org yg faham kta muncul, kita plak xcuba faham dia.
  5. Dulu nak sgt ada org jaga kita. Tapi bila ada yg sudi, kita plak kata dia menyibuk je dlm hidup kita.

Salahkah kita jika bersikap begini? Kenapa kita xpernah nak bersyukur dgn apa yg kita ada ea? Bila takde mintak. Tapi bila ada tolak. Ish.. entah lah..

Thursday, December 25, 2008

bElaJaR mEmAafkAn

Setiap manusia yg hidup ats muka bumi ini pasti tidak lari dari membuat kesilapan. Bagi aku itu adalah lumrah dan adat kehidupan. Dari kesilapan kita belajar and muhasabah diri utk menjadi yg lebih baik. Aku baru belajar agar memaafkan org wlupun aku rasa amat perit utk lakukan perkara itu. Hati mana yg xsakit kalo kita kene tipu beb!! tapi xpelah, atas dasar perikemanusiaan aku maafkan lah insan tue sbb aku bukan sape2 pn nk hukum dia. Biarlah yg lebih berkuasa menghukum dia. Kalo betul dia salah kembalikan lah dia ke jalan yg benar semula agar dia tidak terus melakukan kesilapan yg sama. Aku nie mmg lurus org nyer, xsuka tuduh org sebarangan sbb aku sendiri xsuka org buat aku mcm tue. Tapi disebabkan sifat aku inilah, org selalu ambil kesempatan. Yelah kita nie ekot je. Xbantah, percaya je, padahal bila dapat tahu kebenaran sebenar nye dia tipu kaw2!! Tapi aku xsimpan dalam means dendam la kan sbb nyer, bila org tue tau yg dia salah and dtg mintak maaf and mengaku yg dia sebenarnya salah, aku dgn rasa rela hati nya memaafkan dia wlupun hati nie DIA je yg tahu. Kini aku harus belajar memaafkan. Tp jangan lah mereka mempermain2kan aku plak pasni. Yelah pas wat jahat, senang je mintak maaf pastue next time buat lagi. Kalo mcm tue sori lah yea. Sampai mati pun aku dh xcaye. Hidup ini mmg byk dugaan, thn 2008 nie je mcm2 dugaan aku dpt. Berat2 sume nye tapi aku redha sbb kalo xde sume dugaan nie aku xsdar and xcuba muhasabah diri. Kita sbg hamba-NYA mmg selalu lupa dn lalai utk memohon keampunan. Aku juga begitu. Tapi dgn ada nya dugaan ini semua aku mulai sedar dan sentiasa muhasabah diri and cuba utk memperbaiki diri dari semasa ke semasa agar menjadi manusia yg kukuh iman dan taat perintah-NYA. Aku juga sentiasa berdoa agar dikuatkan semangat agar dpt melawan segala anasir2 jahat yg boleh membawa aku ke jalan yg salah. Manusia spt aku mmg mudah terpedaya, jadi aku sentiasa bermohon agar dijauhkan semua itu. Amin

aku binggung!!

Emo Myspace Comments

knp dgn diri aku??
smakin aku mengenali nya semakin aku rasa teramat lah meluat..
aku cuba belajar utk mengenali nya dan belajar utk terus berkawan dgn nya..
tapi semakin aku aku cuba..

smkn byk perkara2 yg aku xsuka mengenai diri dia..
aku binggung....
Arghhh!! lantak lah..biar kn lah dia..
aku tetap dgn dunia aku..


Tuesday, December 23, 2008

10 perkata dia akan kata bila dh suka


  1. saya xkn makan kalo awak xmakan.. yela tue~
  2. asyik termenung je sbb egt kn awk.. Adakah benar??
  3. saya akn jaga awk baik2, happy kn awk, spy awk bole tersenyum setiap hari.. Maybe!!
  4. saya nak jumpe awk la~~ rindu konon nye.. Wek!!
  5. ala.. sy nk g balik nie.. Jauh lah pasnie.. Sllu mmg jauh pn kan??
  6. nak gambar awk.. kalo rindu bole tgk.. ish2..xperlu lah tue sume..
  7. seronok nye dpt ckp, dpt jumpe awk.. happy je.. Padahal meluat hurmm..
  8. nnt bgn pagi kejut kn saya k.. kita pn bgn lambat, ada hati nk mintak kejutkan.. haha
  9. jgn nakal2 tau, nnt saya jeloz.. pedulik hape aku!!
  10. sy suka awk.. ayoyo!!

Apa kata survey bila ayat2 nie kita dapat..aku sendiri xtau nk jawab ape..rasa meluat pn ada..kenapa aku mesti rasa mcm tue erk?? mgkin sbb dh lama sgt xdengar kot.. haha!! eiii...entah lah..xd mood nk bercerita tntg ini, bukan sbb aku ego tidak tapi sbb aku dh mula kurang percaya.. saja je bg entri nie.. sbb dh xtau nk update blog nie mcm mane lagi..hihi...

Saturday, December 20, 2008

Tag!!

Hehe..aku tlh di tag oleh yana..mmg aku tggu org tag aku..nk rasa cane lah perasaan di tag nie..upe nyer xd lah pape sgt..cume agk terkejut sbb cm teragak nk singgah page yana..then..tgk2 aku telah di tag oleh nya..tag adalah spt berikut:

1. Do you think you're hot?

sometimes.. hehe sbb ada org kata aku mcm tue.. tapi bkn sbb hot yg popular tue..tapi hot temper da..haha!

2. Upload a favourite picture of you.

3. Why do you like this picture?

nie kawan baik ku yg paling2 aku sayang..gmbr nie di ambil masa hari pertunangan dia..

4. When was the last time you ate pizza?

long time ago (dh xegt)..egt kn last day praktikal nk mkn pizza ngn praktikal mate..tp sume tgh kering..cedih..

5. The last song you listened to.

the song from my blog..tapi bukan aku..

6. What are you doing right now besides this?

waiting sms from him..why take it so long to reply me??

7. What name do you prefer besides yours?

ada org suka pggil me isya..sha..layan je lah..huhu

8. People to tag.

sume yg ada dlm list friend aku tue..haha!!

9. Who is no.1?

erm..org yg paling aku syg..parent aku..

10. No.3 is having
relationship with?

i don't know..

11. Say something about no.5.

dia membuatkan aku selalu teringat kenangan lame..
btw aku suka dia..

12. How about no. 4?

ermm..dia baek and selalu amik berat tntg aku..

13. Who is no.2?

no.2 agak2 sape yea??

Wednesday, December 17, 2008

akhiR nya dia kembali

Post yg lepas aku ada kata yg aku ingin kn dia kembali..
tapi aku mula putus harapan sbb dia xmungkin berubah hati..
and kembali mcm dulu..
tapi semalam aku terkejut dgn 1 kiriman sms..
rupa2 nya dia yg sgt2 aku nantikan dh kembali semula..
aku seronok sgt dgn kiriman sms itu..
bagi aku dia dgn menghantar sms tue dh cukup membuktikan yg kami mgkin akn kembali spt dulu..
seronok x terkata..aku dh dapatkan dia kembali..
terima kasih and aku sgt berharap yg kami akn kekal mcm dulu..
Alhamdullillah...
aku dh perolehi sahabatku semula...

Monday, December 08, 2008

aku+kamu..begitu juga dia















Inilah sahabat aku yg paling2 aku sayang..name dia Fredda bt Ramlee..kami kenal since sek. rendah lagi..tp terpisah mase darjah 4 sbb masa tu aku tukar sekolah..then around 7 years..we meet again kat sekolah menengah..masa tue kami dh form 4..so mcm jejak kasih lah kn..jumpe balik and sampai lah sekarang..btw..kami ada sorg lagi sahabat..nama dia Nurul Nadiah bt Othman..tp kali nie nk cita pasal aku ngn fredda dulu..next time cita psl nadiah plak k..(jgn nangis tau nadiah..hehe). Sebenar nya gambar di atas diambil time ktorg b2 kuar baru2 nie on 6/12/08 pegi UiTM s.alam. Aku teman kn fredda g mendaftar kt sane. Dia dapat sambung degree, not full time but epjj sbb nye kawan aku nie dh keje sbg setiausaha kat Kementerian Pengajian Tinggi di Putrajaya, bukan setiusaha sulit tau!! hehe. Jadi dia kerja sambil belajar. And disebabkan aku agk familiar dgn uitm s.alam jadi aku jd lah penjaga dia utk 1 hari menghantar dia mendaftar kat sana.

Kami gerak jam 8 am (tp ko jnji kul 7 nk smpi umah aku..lama aku tunggu tau..huk3). Disebabkan masing2 belum sempat nk breakfast lg, so kami singgah di perhentian jap utk menjamu selera wlupun time tu aku xd la lapar sgt. Tapi disebabkan takut fredda marah, aku pn mkn lah nasi goreng and fredda yg sdg "diet" mkn yong taufu..hehe. After perut dh kenyang kami teruskn perjalanan. Aku ajar fredda jalan yg paling senang nak k uitm sbb nya aku suka jalan tue and sume org pun pasti suka jln tue termasuk lah ayah aku. Sepanjang perjalanan kami berborak smpikan radio on je tp xdengar 1 bunyi pn sbb nyer xnak ggu kami berbual. Macam2 cita keluar. Yelah lama gak kami xjumpe, since raya aidilfitri aritu. And story mory yg aku paling suka pasti la cerita fredda and si dia. Huh!! Nasib baek time borak tue perasan jalan, kalo terlepas abes lah aku kene marah..huhu..

Akhirnya kami tiba di s.alam jam 10 kot (aku lupa lah..hihi). Sampai je aku tlg dia susun dokumen2 yg diperlukan utk pendaftaran nnt sbb fredda kata tibe2 dia "nervous" plak time tue. And kami sempat post jap b4 dftr tue. Hasil nya pic2 di atas tue lah.. Then dh settle sume kami b2 mula kn langkah and maju terus k dewan. "Wah!! Ramai nya org, malas gler nak beratur panjang2 nie", nie lah kata2 yg kuar dr mulut aku sesampai nya kami kt dsb tu. Tapi nk wat cane, hanya kerana fredda ku turutkan jua (ikhlas nie). Nak dijadikan cerita, hanya pelajar yg berdaftar shj dibenarkan masuk, tp aku kn suka wat kepala sendiri maka aku and fredda dpt la 1 idea yg membolehkan kami masuk bersama..hihi.. Tau apa ktorg wat?? Memandangkan fredda ada 2 fail jd aku pgg 1, konon nya mcm aku pn nk masuk mendftar jgk la kn. Smpi giliran kami, Lepas babe!! Aku dapat masuk dgn muka selamba padahal rasa bersalah gler sbb nyer kt dlm sume student.. Tp aku pun student, senior lagi.

Aku terus temani fredda ke setiap kaunter yg dia pergi and yg paling aku suka masa kat kaunter 3.. Fred je tau kenapa aku suka kaunter tue.. Sbb ada dia. Aku+kamu begitu juga dia.hehe. Selesai 1 kaunter, next, next and next lg sampai lah kaunter yg terakhir amik gmbr utk wt kad pelajar. Aku teringat time aku mendaftar dulu, cmni lah keadaan nya. Lama and penat sgt tp sbb kali ini ada dia(bukan ko fred) aku xrasa penat sgt..hahaha.**Gurau je. After settle suma kami pn kuar g lunch even uitm ada bg coupon mkn tgh hari tp hanya utk student yg mendftr je. At last kami mkn kat luar (Restoran Jayati..tmpt aku+rakan pegi dikala kami lapar..rindu nyer nak lepak dgn kwn2).

Sebenar nya after mkn tgh hari kami kene masuk uitm balik sbb ada taklimat ringkas utk pelajar baru (fredda j kene dgr, aku takyah). Tapi disebabkan kami teramat la malas and ada plan yg lebih seronok, kami dgn tanpa rasa bersalah tggl kan dewan tu begitu saja. Nanti kami dtg lagi yea.. Kami ambil keputusan utk balik k seremban and berShopping!! Kan skrg byk gler sale 20%..50%..70%..100%..ada ke??

Tapi..... mgkin sbb kami nakal, ada balasan utk kami. Jalan jem teruk time odw balik kat highway. Tension gler. Dah la penat, xsabar nk shopping, jem lah plak jalan nie. At last kami borak2, makan2 and nyanyi kuat2 dalam kereta utk menghilangkan tension smpi la aku terlelap sbb mengantuk sesangat. Kecian kat ko fred..kene drive keta sorg2..sori yea~~

Pastue.. Kami berhenti perhentian nak isi minyak and solat asar and teruskan lg perjalanan. Akhir nya kami tiba juga di JUSCO seremban.. Tapi mood nak shopping dh elang lah (^.^) So kami just jln2 je tgk org bershopping.. Btw sempat lah jgk aku beli something begitu juga dengan fredda..

Nie lah post after beli sedikit barang and before bgerak pulang ke rumah masing2. Kami kn anak yg baek, xboros dlm berbelanja. Bagus kan!! Then segala nya berakhir di sini, fredda antar aku pulang and kami rasa sungguh seronok di hari itu. Nanti kita go out same2 lagi yea fred!! Nway thank sbb belanja makan, bwk jalan2 and dengar luahan perasaan aku sepanjang pejalanan kita aritu and yg paling penting aku sayang kamu!!



Sunday, December 07, 2008

GADISKECIL ucapkan:


sila lah tinggalkan comment anda selepas membace ceritera ini..
sila beri sebarang pandangan, or pape je yg boleh menambahkan
keyakinan saya untuk berblog..maklumlah org baru..hihi..

Tapi..Bukan..Aku


Jangan lagi kau sesali keputusanku
Ku tak ingin kau semakin kan terluka
Tak ingin ku paksakan cinta ini
Meski tiada sanggup untuk kau terima
Aku memang manusia paling berdosa
Khianati rasa demi keinginan semua
Lebih baik jangan mencintaiku aku dan semua hatiku
Karena takkan pernah kau temui, cinta sejati
reff:
Berakhirlah sudah semua kisah ini
Dan jangan kau tangisi lagi Sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
Sejuta kata maaf terasa kan percuma
Sebab rasa ku telah mati untuk menyadarinya
Semoga saja kan kau dapati
Hati yg tulus mencintaimu
Tapi bukan aku...
Lagu nie mengingatkan aku kpd seseorg..org tu pnh bagi lagu ni kat aku..tp aku xpaham apa yg cuba dia sampaikan melalui lagu ni..kalo dipikir2 lagu nie mengisahkan tentang seorg lelaki yg mmg xdapat nak maafkan seorg perempuan yg dia dh syg bangat sbb perempuan tu curang..then dia mmg xdapat nak terima perempuan tu balik..but in my situation,it's different...entah lah..yg aku tau..aku suka sgt ngn lagu nie..sbb bg aku org tue cuba sampaikan kat aku yg dia sentiasa doakan aku mendapat seseorang yang hati nya tulus...tapi bukan dia...maybe..setiap yg berlaku pasti ada hikmah yg tersendiri kan..maka aku sentiasa doakan yg terbaik utk diri org tu and diri aku juga...

Saturday, December 06, 2008

MaBuk DiBuAt NyeR!!

Aduish aiii...agak mabuk gak lah kopalo den nie ha..knp la ku xleh nak edit tempelates blog aku nie..asal aku edit je..dia xboleh..asal xboleh je aku edit...ish3 nape leh jadi gitu ek??

MABUK DIBUAT NYER!!!

Kengkawan sume yg singgah kt blog nie..sila lah beri tunjuk ajar...org dh xtahan nie..rasa cm mabuk laut dh nie...page ni rase nyer bape kali ubah...at last cm gini ler jadi nyer..wlupun xd la secantik mane..asl leh bace and berceritera ok lah kn..

Cuma 1 je lagi yg aku masih x berjaya buat...yg bahagian link komen tue...ala bhgn yg ada link kalo org komen kita tue...kt sidebar tue..bila blog dikomen je..ada la link kita dikomen oleh sape..ajar lah org cane nk buat~~~

org x reti laa....hehe

moga2 kamu yg sudi ngajar org nnt hidup bahagia selamanya...bole lah erk!

sape2 yg sudi singgah kt sini..bg la link korg..t org singgah kt blog kamu plak...pada yg singgah senyap2 tue..thank jgk sbb sudi jengok2 page yg xseberapa nie..hehe..bese lah kesepian kan...sorg2 je....

jom kawan kita berblog!!!

chaiyok2

Thursday, December 04, 2008

aku ingin kan dia kembali

Kenapa la susah sgt aku nak luahkan isi hati aku nie..sllu sgt macam nie..bila start berdepan jer pasti lidah terkelu tak terkata..sedangkan b4 jumpe tue..macam2 nak luahkan..ayat dh susun cantik je..tapi pas jumpe je hampeh!! kenapa mesti jadi macam nie???Geram nyer...aku kalo berkawan..nak semua nyer telus..dgn kata laen jujur lah kn..kalo xsuka cakap jer lah..xpayah lah nk simpan2...aku benci HIPOKRIT...org yg suka berpura-pura...aku sgt marah sekarang nie sbb nyer aku xdapat nak sampaikn ape yg ada dalm isi hati aku ni kepada seorg kawan aku..sebenar nya aku sayang sangat ngn dia..tapi xtau lah kenapa hubungan kami sekarang ni dh xmacam dolu2..dulu kami rapat sgt..wlupun kami xsebaya tapi hubungan kami yg hanya beberapa bulan tue dh macam bertahun2 lame nye..mmg rapat sangat..aku suka ada kawan macam dia..tapi semenjak ada 1 peristiwa berlaku..hubungan kami renggang..masa tue aku takut sgt kehilangan teman..tapi aku xleh nak paksa dia untuk kembali kan keadaan macam dulu2 balik sbb nya itu hak dia..kalo dia dh xmahu berkawan..xpe lah..tapi aku masih mencuba dan terus mencuba utk kembali kan semula hubungan kami yg dulu wlupun aku rasa itu mustahil..dengan cara dia asyik menyepikan diri membuatkan aku patah semangat nak berbuat apa lagi..sebenar nya aku sgt takot kehilangan kawan macam dia..dulu kami pernah la selisih faham..disebabkan sesuatu perkara yg tidak boleh diceritakn..waktu tue aku dh rasa mcm patah semangat dh..yelah takut gak hilang kwn...tapi Alhamdulillah dgn bantuan seorg teman kami berbaik semula and aku berjanji dgn dia yg kami akn terus berkawan..dan berkawan..tapi tiba di suatu masa..lain yg jadi nya..aku xpaham..kenapa mesti nie yg jadi kat aku..maaf kalo dia terasa..tp pada perasaan aku..dia wat aku lagi terasa sbb nye dia macam dh xmood and malas nk layan aku..itu yg aku rasa..dan disebabkan inilah juga..aku terfikir untuk tidak menegur dia..takot2 kalo dia xnak layan nnti aku yg berkecil hati...aku xsalah kn dia sedikit pun..sbb aku ni mmg emosional sket dlm bab berkawan..cuma yg aku harapkan ialah aku ingin kan dia yg dahulu..ceria,kelakar,jage hati,sopan,and yg paling penting dia sgt2 setia dengan teman2 nya..dia sgt2 menghargai teman2 dia..aku juga ingin dihargai oleh dia walaupun aku tahu aku sebenarnya xlayak utk dihargai...mmg aku xpaham apa yg dia rasa..tp bg lah aku peluang utk jadi sahabat yg sentiasa ada sama ada susah atau pun senang..jika aku slh,perbetulkan...akhir kata..maaf kan aku sbb terpaksa meluahkan disini..bukan niat nak memburuk kan tapi aku syg kawan aku...aku nak sgt hubungan sahabat kami kembali seperti dulu..

Tuesday, December 02, 2008

Bila Lelaki dah ber......

Post kali ini bukan tntg life aku tapi tntg dunia sekarang..erm tajuk nye pun dh membuatkan sume tertanye..sebenar nye aku nak bercerita tntg "Bila Lelaki dah ber punya"...maksud aku tue punya awek or girlfriend..hehe..aku pn xtau knp tibe2 cam nk bercerita tntg nie..mybe sebab aku sentiasa bergaul dengan mereka yg sudah berpunya..upss!!but i'm not perampas ok!
Sejak aku sekolah smpi lah skrg dh bljr kat universiti..aku ada ramai sgt2 kwn lelaki..tp suma nye org punya..korg tau nape deorg selalu kwn dengan aku..haaa sbb nyer bila deorg ada problem ngn aweks2 mereka...maka dgn sekelip mata mereka2 akn muncul dpn mata aku utk meluahkan masalah mereka..ada yg ngadu kata awek merajuk,awek xpaham ngn mereka,awek boros and macam2 lagi lah..btw kaum yg mengadu tu lelaki and kaum yg dipersalahkan tu perempuan..kalo kamu2 sume di tempat aku..apa korg wat??erm bg aku ia bergantung pada situasi jgk..yela xkan pokok bergoyang kalo xda angin kn??so lu pikir la sendiri...
Yea..mmg kdg2 kesian ngn mereka2 nie..bagi aku perempuan ke,lelaki ke..sama je..kdg2 tue aku ada gk terpikir bila org perempuan setia mcm nk mati..lelaki plak wat hal..tapi bila lelaki tu dh serius sgt2 smpi nk jadi kn isteri..perempuan plak yg main kayu tiga..entah lah..hal2 cinta nie mmg payah kalo di perbincangkan..
Erm..tp aku lebih tekan kn pada lelaki..sbb aku sgt2 lah tertekan bila ada kawan2 perempuan aku or sape2 lah yg bergelar perempuan dipermainkan oleh manusia yg berjantina kn lelaki..aku benci kalo lelaki tu tggl kan awek dia tanpa alasan yg kukuh..padahal time mula2 bercinta dulu huh bkn main jiwang karat gler..tp bila dh dpt yg laen terus lupa yg lama..org yg paling setia dgn dia nie wat mcm sampah..itulah org lelaki..bila nak cucuk jarum..kata la xd awek padahal awek dia setia gler ngn dia nie..apa lg lah yg mereka cari kan...
Aku bukan lah kritik sgt kaum lelaki nie sbb ayah,abg,adik aku juga lelaki..tapi kalo sume lelaki yg ada di sekeliling aku mcm tu sape yg xmarah kn..baru2 nie kawan aku dipermain kan dgn seorg lelaki..dulu masa nk kawan aku..mcm2 ayat manis keluar..tp bila dh dapat..kawan aku pn dh syg gler dengan dia..tibe2 jer dia kata yg dia xbole terima kawan aku sbg teman hidup..and bole plak dia kata yg dia hanya aggp kwn aku tue sbg kawan je selama nie..sume nie disebab kan dia dh ada awek..perghhh!!! sakit gler hati..kalo dpn mata dh lama aku bagi penampar dh..naseb baek jauh...cian kt kawan aku tue..erm tp xpe..disebabkan dia kuat semangat..dia dh lupa kn lelaki yg malang tu...and now dia dh pun bahagia...Alhamdulillah..aku tumpang gembira dgn kebahagiaan dia tue..
Kpd lelaki2 di luar sana..jgnlah sng2 permainkan perasaan org sbb xmgkin suatu ari nnt kamu pulak dipermainkan..bukan mendoakan tp ini lah adat dalam kehidupan..renung2 kan lah...

Monday, December 01, 2008

mengapa saya tertekan??

Hari yg paling tertekan..aku tak tau nak wat ape arini sbb nyer internet yg selama ini menjadi peneman aku menghadapi masalah..dr pagi smpi lah malam nie aku xdpt nk online hanya disebabkan sedikit masalah..geram giler!! aku dh menjerit2 sebab tension sgt..hahaha..tp akhir nya masalah tu selesai jgk..and aku pn post lah something kt blog nie..
Erm semalam adik angkat kesayangan aku dh pn selamat bernikah...dia and husband dia akn berangkat k johor esk pagi..aku sedih tapi xkan aku nak tunjuk kat adik aku tue..yelah ari bahagia dia patut nye aku kene lah happy kan..kami kenal since sekolah rendah lagi..tapi terpisah sbb aku pindah sekolah,,then bila masuk sekolah menengah kami jumpe semula..time tu DIA j yg tahu cmne seronok nyer kami sbb dpt jumpe balik..and after that smpi sekarang kami rapat..tapi dia dh khawin..so pasni dia dh ada tanggungjawab..kene layan suami..kene wt keje rumah..dh xd mase nak layan aku lagi..huhu..sedih nyer..dh la duk jauh lak tue..btw aku sentiasa doa kn kebahagiaan dia sehingga ke ank cucu..semoga hubungan mereka suami isteri kekal hingga je akhir hayat..Amin....

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...