Saturday, November 29, 2008

susah untuk melupakan

"Hal yg lama jgn di ungkit lagi"
1.Itu lah kata2 yg sllu bermain dlm minda aku nie..tapi aku tetap xdapat nak lupa kan hal yg lama tue..setiap saat,detik,waktu aku pasti akn terkenang kn kisah lama aku..bg aku itu lah kenangan dalam hidup aku..bg aku jugak..ia adalah segala2 nya bg aku..suma manusia mempunyai kisah hidup masing2 begitu juga dgn aku..biar lah ia menjadi rahsia hidup aku buat selama2 nya..
2.Hari ini tamat lah sudah sesi praktikal aku yg bermula dr 2/6/08 until 28/11/08 aritu..mcm2 aku bljr di sana..audit,tax,account,keje admin pn ada gk mcm fax,fotostat,courier,and mcm2 lagi and yg paling penting pengalaman menduduki alam pekerjaan tu la yg membuatkan aku terfikir tntg sesuatu..
3.Yea..mmg bidang keje jauh gler beza dgn belajar..yg paling2 beza sekali yelah "enjoy"..sbb nye time bljr wlu cmne tension pun still leh enjoy ngn kengkawan tapi kalo keje ni..nak enjoy tu bole je tp xd mase langsung..uwaaa!!! bertambah tension siot..dh la keje byk..tggjwb pn besar..tu bg aku lah kn..ak rasa bila keje ni xd life lgsg..lagi2 kalo keje ngn firm2 yg melibatkan audit or account nie..bole pecah kepale di wat nyer..huhu..tp nak wat cane dulu org soh amik kos laen xnak..nak jgk account so skrg rase kn lah..hahaha..padan ngn muka aku!!
4.Time praktikal tue..mula2 je smgt mcm nak mati..pastu rasa mmg btl2 nak mati..yela ari2 rutin kene bgn pagi2..huh!!xsuka sgt..rutin tu melemahkan aku..kdg2 tue..aku mcm nk ngamuk je..smpi ofis je duk mengadap fail2 yg entah ape2..lg2 kalo dpt failing yg "horror" gler..mmg mcm nak pecah la pale otak ni kn..tp tu la nk wat cne..dh tggjwb kn..ikot kn jela..tahan sket babe!!
5.Btw..seronok gk keje nie..bese la kn setiap perkara ada pro and cont dia..bg aku keje nie dapat duet tp biar lah yg halal kn..kalo x nanti xberkat duet yg kita guna wt beli2 mcm2 tu..xpasal2 tak diterima kt akhirat nnt..sbg pekerja kene la rajin,jujur,tepati masa..and yg paling penting ikhlas ngn apa yg kita wat..adakah aku mempunyai ciri2 itu??mgkin and perlu di adakan..haha..
6.So..abes bljr nie nak keje..sbb nak bantu mak ayah..aku bkn org snng pun..nak itu ini kene ada duit sndiri..lg pun ramai lg adik2 aku yg masih bljr..nak jgk bagi peluang kt mereka berjaya..aku sbg ank perempuan sulung kene lah pikul tggjwb nie..yelah lgpun abg dh byk kuar duit wat belanja bljr aku..so pasni aku plak kene balas jasa dia..abg tunggu eh org keje nnt..org bayar balik!!
7.InsyaALLAH..semoga aku dipermudah kan urusan..and hope sgt nnt dapat keje yg bagus2 and bole balas jasa mak,ayah,abg and semua yg pernah bantu aku selama nie utk berjaya smpi tahap yg sekarang..tunggu yea sumeorg..Doa kan aku::

Friday, November 21, 2008

HARI YG MEMENATKAN

Assalamualaikum:

  1. Penat (wat mcm2)
  2. Ngantuk(sbb tido lmbt and wake up early in the morning)
  3. Marah (so stupid in making decision:x bijak langsung)
  4. Keje yg bertimbun + kene bawak balik umah(sbb dh dkt due date:why dis must happen to me?)
  5. No idea wut to do rite now...lalala~~
  6. Keep thinking:should i go there tomorrow??
  7. Argggh!!!I really2 miss him..(wah::siapakah "dia" itu??)
  8. Makan byk..padahal bisink kata badan dh naek..uwaaa!!!
  9. Dlm penat ada seronok sbb jumpe somebody td..hehe..(long time no c)
  10. Itu j lah kot..no idea::no energy::sleepy::

Sunday, November 16, 2008

Pelik Tapi Benar

Hai semua..lama xlama sgt lah aku tggl kan ruangan nie..so aku dtg semula nak ceritera sesuatu..hehe..pada siapa yg dh ada lesen kereta elok amik iktibar dari cerita yg bakal aku tulis nie...especially gurlz sbb aku sendiri mengaku yg aku nie reti bwk keta je tapi bab2 dalam keta kureng utk amik tahu..huhuhu..that y ayah selalu marah sbb aku mmg blh bawak keta tapi.....problem yg ada kt keta selalu terlepas pandang..

Kisah nya bermula..pagi2 mcm biasa..sbb ngntuk sgt(tu lah tido lmbt mlm2)aku smbg tido after subuh..ish..teruk nyer aku..haha..tiba2 aku mimpi yg ada org jerit2 panggil nama aku..uper nyer itu bukan mimpi...tapi AYAH menjerit kt tingkat bwh panggil nama aku soh turun..huh!! cuak lah plak..suara ayah mcm marah jer..aku ada wat silap ke???

Dlm mamai2 tue aku bgn nk turun bawah...smpai jer tingkat bawah..ayah tnye..

ayah: semalam bwk keta g rembau tgk temperature x??

aku: tengok(dgn yakin aku menjawab) ..mcm biasa jer..still kat area cool.nape??

ayah: meh sini tgk..

kami pun g lah kt porch nk tgk ape yg berlaku..ayh kata penutup air kt bahagian enjin tu dh terbukak..then air kering...PELIK x??erm..caner eh leh jadi cmtu...

ayah:serius smlm tgk temperature tu??ayh nak pasti kn engin xd pape..sbb mlm tadi ayah bwk keta ni bunyi semacam jer..ada x dgr bunyi pape time drive smlm??


aku: xde pun..(muka selamba tapi still ngantuk lg)

ayah:erm ni nak bitau..b4 jln g mane2 check dulu air keta nie..pastu minyak hitam..kalo jd mcm ni lagi..bole rosak enjin tau..naseb baek g rembau semalam xd pape..mybe time tu air kt dlm tank ni ada lg..kalo x enjin leh meletup tibe2 tau..(dasyat gak eh)

aku: alhamdullillah..(cuak tol aku dgr ayah explain cmtu..)

After dgr penjelasan ayah tue..baru lah aku tau betapa penting nyer CHECK UP kereta b4 bergerak ke mana2..aku selalu terlepas pandang semua tu..yg aku tau drive kereta jer..tapi bab yg paling penting aku perlu amik tau aku wat xkesah je..ish..ape nak jadi..konon lah nnt dah abes belajar nak beli kereta sendiri..huh!!kalo mcm nie xyah lah nak ada kereta sendiri sbb belum smpi sebulan guna kereta abes semua rosak..dh lah nak beli keta yg jimat minyak tapi nnti lain lak yg jd sbb kena kuar byk gler duit wat service kereta...hahaha..padan ngn muka aku nie...


Tapi yg pelik nyer..kami semua xtau mcm mane penutup tangki air kt enjin ni blh terbukak...yg paling penting..xd spe pun yg wat check up kerereta tue...adakah???huhu xnak lah ckp pape2..yg penting skrg ada hikmah nye sume ni berlaku..kalo x..mesti aku xamik kesah pun pasal check2 kereta ni..Apa yg pelik tapi benar??kereta aku lah...haha

Pengajaran dari peristiwa nie benar2 wat aku lebih peka dgn perubahan pada kereta yg aku pandu..so kepada kwn2 aku yg baru nk bljr bwk or yg dah lame tp xpenah terpikir pasal check up kereta nie..amik lah iktibar..sbb bahaya tau kalo kereta yg kita pandu ada masalah..nnt duit nak service pun bahaya gk..haha



PASTIKAN KENDERAAN ANDA SELAMAT

INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG










Saturday, November 08, 2008

Life of Mine

Binggung nyer memikir kan ape yg perlu aku post utk kali ini..byk jer cita yg nak di cerita tapi aku xtau cmne nak Shout It Out??tension lah plak..Org kata kalo kita simpan sume masalah sorg2 lame2 boleh jadi gila sbb dok pikir kan masalah tu je and xd jalan penyelesaian pun..erm...Dlm hidup aku xd pape yg menarik..aku rasa biasa je..kdg2 aku rasa sgt teruja bila dgr cerita kwn2 aku..mereka ada cerita sendiri and bole buat org rasa kagum dgn mereka...tapi aku??Entah lah...xd lah kot..


Aku ada kwn2..ramai sgt tapi kdg2 aku rasa mcm xd langsung..kenapa ye??korg tau x??aku rasa sunyi..rasa sorg2 je..xtau nak bekongsi dgn siapa..so as always...PENDAM JE LAH!!sakit wooo~~

Tapi nak wt cmne..aku ni mmg mcm ni..kurg keyakinan diri..selalu rasa yg aku ni xlayak..and rendah diri..bila berkawan..aku selalu di tinggal kan..kenapa yea??sebab peragai aku k?? **kepada sesiapa yg pernah berkawan..adakah aku ni seorg yg menyusahkan kamu semua??**aku perlu perbaiki diri agr kwn2 x lagi tggl kan ku..aku sayang semua kwn2 aku..aku nak berkawan dgn mereka semua smpi bila2..and aku nak mereka ingt setiap detik2 bersama...

Aku selalu sedih sbb kwn2..tapi mungkin juga sbb salah aku..so aku redha...tapi kamu2 semua kwn2 ku..MAAF kan aku jika aku ada tersalah laku and ape je..aku ingin berkwn dengan kamu semua smpi bila2....

**paling happy aku penah rasa dlm berkawan..time mula2 aku join PEERS...semua kwn2 kat peers understand each others..aku sayang mereka semua sbb mereka kawan aku...tp kwn yg lain jgn lah berkecil hati..aku ttp sayang semua kawan2 aku x kira lama mane kita kenal..friend forever



LOVE CAN MAKE A PERSON LOUGH AND CRY BUT IT STILL A GOOD FEELING WHEN U HAVE IT




Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...