Monday, December 29, 2008

Sudah sampai masa nya

Hanya tggl beberapa jam je lagi aku akn memulakn semula rutin harianku sbg sorg pelajar. Waduh!! Hati nie xd feel langsung nak balik kampus. Kemas brg2 pn ala kadar je. Aku xnak balik bole x?? Erm.. aku sbnr nya bosan and xtau nk wat ape. Baru je lps kemas brg sket2 and ada lagi yg berterabur kt belakang tu ha. Erm esok aku akn ke class semula. Ni adlh sem terakhir aku. Jadi aku kene lakukan yg terbaik. Aku nk sgt result final sem aku nie okei bangat!! Harap2 begitu lah. Sempena tahun baru, sem baru, azam sure baru kan. So aku nk tumpukan sepenuh perhatian and InsyaAllah aku akn berjaya menggapai impian yg aku ingin kan. Amin

......................................................................................................

Ni entri laen. Actually minda aku nie berserabut. Aku takut sgt bila kecewa, tapi aku lagi takut bila org kecewa dgn aku. Adik aku kata, aku ni lembut hati sgt sbb tu lah org senang2 je pijak kepala aku. Yeke? Aku dh mmg mcm nie sjk dulu lagi. Aku sgt takut bila org mengharap pada aku sbb aku xmungkin dpt bagi apa yg dia mahukan. Aku kalo bole nk terus terang je. Tapi aku sgt lah takut kalo org tue xleh terima apa yg bakal aku beritahu dia. Macam mane kita nk elak kn org dari berharap dgn kita? Aku kalo boleh nk kawan2 je dulu. Xnak lah terus ada pape means couple sbb aku masih belum bersedia and masih jauh lagi perjalanan idup aku. Kalo bole nk balas jasa emak ngn ayah dulu baru lah nk pikir pasal diri sendiri. Lagi pun aku mmg takut sgt couple2 nie sbb xnak peristiwa lama berulang kembali. So aku harap sgt mereka2 yg berharap pada aku tue paham condition aku skrg. Apa yg aku lakukan ini tidak bermaksud utk luka kan hati mane2 pihak, tapi sekadar tidak mahu anda2 semua menyalah kn saya bila anda kecewa di kemudian hari. Masa tue sy juga akan turut rasa bersalah. Biar lah kita menjadi teman dulu. Mungkin itu lebih baik utk kita.

......................................................................................................

Ni plak entri yg aku nk post 31/12/2008 nnti. Tp memandangkan waktu itu aku mgkin xdpt nak on9 so aku post lah siap2 erk. Berakhirnya tahun 2008 nie, genapla 1 thn. Apa yg genap tue biarla aku je yg tahu. Selama setahun jgk lah aku kuat kn semangat melawan segala nya wlupun pada hakikat nya aku xmampu buat. Aku bljr utk lebih tabah dan menerima. Kini aku berjaya lakukan nya. Alhamdullilah. Biar lah hal yg lepas itu berlalu dan menjadi kenangan hidup aku, dan yg bakal mendatang nie menjadi episod ceritera baru dlm idup aku. Sempena tahun baru Islam 1430 Hijrah nie aku mohon agar kehidupan aku serta keluarga lebih dirahmati serta diberkati. Amin

1 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Miss Jaz said...

salam awak..nak masuk tahun baru nie...so berazam tuk cari org baru..he...he...tapi saya still nak tag awak walaupun hati awak gundah gulana..jgn mare...semoga Allah mententeramkan hati mu..

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...