Tuesday, December 02, 2008

Bila Lelaki dah ber......

Post kali ini bukan tntg life aku tapi tntg dunia sekarang..erm tajuk nye pun dh membuatkan sume tertanye..sebenar nye aku nak bercerita tntg "Bila Lelaki dah ber punya"...maksud aku tue punya awek or girlfriend..hehe..aku pn xtau knp tibe2 cam nk bercerita tntg nie..mybe sebab aku sentiasa bergaul dengan mereka yg sudah berpunya..upss!!but i'm not perampas ok!
Sejak aku sekolah smpi lah skrg dh bljr kat universiti..aku ada ramai sgt2 kwn lelaki..tp suma nye org punya..korg tau nape deorg selalu kwn dengan aku..haaa sbb nyer bila deorg ada problem ngn aweks2 mereka...maka dgn sekelip mata mereka2 akn muncul dpn mata aku utk meluahkan masalah mereka..ada yg ngadu kata awek merajuk,awek xpaham ngn mereka,awek boros and macam2 lagi lah..btw kaum yg mengadu tu lelaki and kaum yg dipersalahkan tu perempuan..kalo kamu2 sume di tempat aku..apa korg wat??erm bg aku ia bergantung pada situasi jgk..yela xkan pokok bergoyang kalo xda angin kn??so lu pikir la sendiri...
Yea..mmg kdg2 kesian ngn mereka2 nie..bagi aku perempuan ke,lelaki ke..sama je..kdg2 tue aku ada gk terpikir bila org perempuan setia mcm nk mati..lelaki plak wat hal..tapi bila lelaki tu dh serius sgt2 smpi nk jadi kn isteri..perempuan plak yg main kayu tiga..entah lah..hal2 cinta nie mmg payah kalo di perbincangkan..
Erm..tp aku lebih tekan kn pada lelaki..sbb aku sgt2 lah tertekan bila ada kawan2 perempuan aku or sape2 lah yg bergelar perempuan dipermainkan oleh manusia yg berjantina kn lelaki..aku benci kalo lelaki tu tggl kan awek dia tanpa alasan yg kukuh..padahal time mula2 bercinta dulu huh bkn main jiwang karat gler..tp bila dh dpt yg laen terus lupa yg lama..org yg paling setia dgn dia nie wat mcm sampah..itulah org lelaki..bila nak cucuk jarum..kata la xd awek padahal awek dia setia gler ngn dia nie..apa lg lah yg mereka cari kan...
Aku bukan lah kritik sgt kaum lelaki nie sbb ayah,abg,adik aku juga lelaki..tapi kalo sume lelaki yg ada di sekeliling aku mcm tu sape yg xmarah kn..baru2 nie kawan aku dipermain kan dgn seorg lelaki..dulu masa nk kawan aku..mcm2 ayat manis keluar..tp bila dh dapat..kawan aku pn dh syg gler dengan dia..tibe2 jer dia kata yg dia xbole terima kawan aku sbg teman hidup..and bole plak dia kata yg dia hanya aggp kwn aku tue sbg kawan je selama nie..sume nie disebab kan dia dh ada awek..perghhh!!! sakit gler hati..kalo dpn mata dh lama aku bagi penampar dh..naseb baek jauh...cian kt kawan aku tue..erm tp xpe..disebabkan dia kuat semangat..dia dh lupa kn lelaki yg malang tu...and now dia dh pun bahagia...Alhamdulillah..aku tumpang gembira dgn kebahagiaan dia tue..
Kpd lelaki2 di luar sana..jgnlah sng2 permainkan perasaan org sbb xmgkin suatu ari nnt kamu pulak dipermainkan..bukan mendoakan tp ini lah adat dalam kehidupan..renung2 kan lah...

0 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...