Monday, December 08, 2008

aku+kamu..begitu juga dia















Inilah sahabat aku yg paling2 aku sayang..name dia Fredda bt Ramlee..kami kenal since sek. rendah lagi..tp terpisah mase darjah 4 sbb masa tu aku tukar sekolah..then around 7 years..we meet again kat sekolah menengah..masa tue kami dh form 4..so mcm jejak kasih lah kn..jumpe balik and sampai lah sekarang..btw..kami ada sorg lagi sahabat..nama dia Nurul Nadiah bt Othman..tp kali nie nk cita pasal aku ngn fredda dulu..next time cita psl nadiah plak k..(jgn nangis tau nadiah..hehe). Sebenar nya gambar di atas diambil time ktorg b2 kuar baru2 nie on 6/12/08 pegi UiTM s.alam. Aku teman kn fredda g mendaftar kt sane. Dia dapat sambung degree, not full time but epjj sbb nye kawan aku nie dh keje sbg setiausaha kat Kementerian Pengajian Tinggi di Putrajaya, bukan setiusaha sulit tau!! hehe. Jadi dia kerja sambil belajar. And disebabkan aku agk familiar dgn uitm s.alam jadi aku jd lah penjaga dia utk 1 hari menghantar dia mendaftar kat sana.

Kami gerak jam 8 am (tp ko jnji kul 7 nk smpi umah aku..lama aku tunggu tau..huk3). Disebabkan masing2 belum sempat nk breakfast lg, so kami singgah di perhentian jap utk menjamu selera wlupun time tu aku xd la lapar sgt. Tapi disebabkan takut fredda marah, aku pn mkn lah nasi goreng and fredda yg sdg "diet" mkn yong taufu..hehe. After perut dh kenyang kami teruskn perjalanan. Aku ajar fredda jalan yg paling senang nak k uitm sbb nya aku suka jalan tue and sume org pun pasti suka jln tue termasuk lah ayah aku. Sepanjang perjalanan kami berborak smpikan radio on je tp xdengar 1 bunyi pn sbb nyer xnak ggu kami berbual. Macam2 cita keluar. Yelah lama gak kami xjumpe, since raya aidilfitri aritu. And story mory yg aku paling suka pasti la cerita fredda and si dia. Huh!! Nasib baek time borak tue perasan jalan, kalo terlepas abes lah aku kene marah..huhu..

Akhirnya kami tiba di s.alam jam 10 kot (aku lupa lah..hihi). Sampai je aku tlg dia susun dokumen2 yg diperlukan utk pendaftaran nnt sbb fredda kata tibe2 dia "nervous" plak time tue. And kami sempat post jap b4 dftr tue. Hasil nya pic2 di atas tue lah.. Then dh settle sume kami b2 mula kn langkah and maju terus k dewan. "Wah!! Ramai nya org, malas gler nak beratur panjang2 nie", nie lah kata2 yg kuar dr mulut aku sesampai nya kami kt dsb tu. Tapi nk wat cane, hanya kerana fredda ku turutkan jua (ikhlas nie). Nak dijadikan cerita, hanya pelajar yg berdaftar shj dibenarkan masuk, tp aku kn suka wat kepala sendiri maka aku and fredda dpt la 1 idea yg membolehkan kami masuk bersama..hihi.. Tau apa ktorg wat?? Memandangkan fredda ada 2 fail jd aku pgg 1, konon nya mcm aku pn nk masuk mendftar jgk la kn. Smpi giliran kami, Lepas babe!! Aku dapat masuk dgn muka selamba padahal rasa bersalah gler sbb nyer kt dlm sume student.. Tp aku pun student, senior lagi.

Aku terus temani fredda ke setiap kaunter yg dia pergi and yg paling aku suka masa kat kaunter 3.. Fred je tau kenapa aku suka kaunter tue.. Sbb ada dia. Aku+kamu begitu juga dia.hehe. Selesai 1 kaunter, next, next and next lg sampai lah kaunter yg terakhir amik gmbr utk wt kad pelajar. Aku teringat time aku mendaftar dulu, cmni lah keadaan nya. Lama and penat sgt tp sbb kali ini ada dia(bukan ko fred) aku xrasa penat sgt..hahaha.**Gurau je. After settle suma kami pn kuar g lunch even uitm ada bg coupon mkn tgh hari tp hanya utk student yg mendftr je. At last kami mkn kat luar (Restoran Jayati..tmpt aku+rakan pegi dikala kami lapar..rindu nyer nak lepak dgn kwn2).

Sebenar nya after mkn tgh hari kami kene masuk uitm balik sbb ada taklimat ringkas utk pelajar baru (fredda j kene dgr, aku takyah). Tapi disebabkan kami teramat la malas and ada plan yg lebih seronok, kami dgn tanpa rasa bersalah tggl kan dewan tu begitu saja. Nanti kami dtg lagi yea.. Kami ambil keputusan utk balik k seremban and berShopping!! Kan skrg byk gler sale 20%..50%..70%..100%..ada ke??

Tapi..... mgkin sbb kami nakal, ada balasan utk kami. Jalan jem teruk time odw balik kat highway. Tension gler. Dah la penat, xsabar nk shopping, jem lah plak jalan nie. At last kami borak2, makan2 and nyanyi kuat2 dalam kereta utk menghilangkan tension smpi la aku terlelap sbb mengantuk sesangat. Kecian kat ko fred..kene drive keta sorg2..sori yea~~

Pastue.. Kami berhenti perhentian nak isi minyak and solat asar and teruskan lg perjalanan. Akhir nya kami tiba juga di JUSCO seremban.. Tapi mood nak shopping dh elang lah (^.^) So kami just jln2 je tgk org bershopping.. Btw sempat lah jgk aku beli something begitu juga dengan fredda..

Nie lah post after beli sedikit barang and before bgerak pulang ke rumah masing2. Kami kn anak yg baek, xboros dlm berbelanja. Bagus kan!! Then segala nya berakhir di sini, fredda antar aku pulang and kami rasa sungguh seronok di hari itu. Nanti kita go out same2 lagi yea fred!! Nway thank sbb belanja makan, bwk jalan2 and dengar luahan perasaan aku sepanjang pejalanan kita aritu and yg paling penting aku sayang kamu!!



1 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Miss Jaz said...

salam gadis kecil..thanks coz sudi singgah di blog jue..ha memang sakit sendi2..sampai tak bleh bangun...dah ambik darah dah ari2..ayah pun kena cam2 gak?tapi kenapa still kena sambik darah ek?..apa2 hope ayah awak akan cepat sembuh...

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...