Saturday, November 29, 2008

susah untuk melupakan

"Hal yg lama jgn di ungkit lagi"
1.Itu lah kata2 yg sllu bermain dlm minda aku nie..tapi aku tetap xdapat nak lupa kan hal yg lama tue..setiap saat,detik,waktu aku pasti akn terkenang kn kisah lama aku..bg aku itu lah kenangan dalam hidup aku..bg aku jugak..ia adalah segala2 nya bg aku..suma manusia mempunyai kisah hidup masing2 begitu juga dgn aku..biar lah ia menjadi rahsia hidup aku buat selama2 nya..
2.Hari ini tamat lah sudah sesi praktikal aku yg bermula dr 2/6/08 until 28/11/08 aritu..mcm2 aku bljr di sana..audit,tax,account,keje admin pn ada gk mcm fax,fotostat,courier,and mcm2 lagi and yg paling penting pengalaman menduduki alam pekerjaan tu la yg membuatkan aku terfikir tntg sesuatu..
3.Yea..mmg bidang keje jauh gler beza dgn belajar..yg paling2 beza sekali yelah "enjoy"..sbb nye time bljr wlu cmne tension pun still leh enjoy ngn kengkawan tapi kalo keje ni..nak enjoy tu bole je tp xd mase langsung..uwaaa!!! bertambah tension siot..dh la keje byk..tggjwb pn besar..tu bg aku lah kn..ak rasa bila keje ni xd life lgsg..lagi2 kalo keje ngn firm2 yg melibatkan audit or account nie..bole pecah kepale di wat nyer..huhu..tp nak wat cane dulu org soh amik kos laen xnak..nak jgk account so skrg rase kn lah..hahaha..padan ngn muka aku!!
4.Time praktikal tue..mula2 je smgt mcm nak mati..pastu rasa mmg btl2 nak mati..yela ari2 rutin kene bgn pagi2..huh!!xsuka sgt..rutin tu melemahkan aku..kdg2 tue..aku mcm nk ngamuk je..smpi ofis je duk mengadap fail2 yg entah ape2..lg2 kalo dpt failing yg "horror" gler..mmg mcm nak pecah la pale otak ni kn..tp tu la nk wat cne..dh tggjwb kn..ikot kn jela..tahan sket babe!!
5.Btw..seronok gk keje nie..bese la kn setiap perkara ada pro and cont dia..bg aku keje nie dapat duet tp biar lah yg halal kn..kalo x nanti xberkat duet yg kita guna wt beli2 mcm2 tu..xpasal2 tak diterima kt akhirat nnt..sbg pekerja kene la rajin,jujur,tepati masa..and yg paling penting ikhlas ngn apa yg kita wat..adakah aku mempunyai ciri2 itu??mgkin and perlu di adakan..haha..
6.So..abes bljr nie nak keje..sbb nak bantu mak ayah..aku bkn org snng pun..nak itu ini kene ada duit sndiri..lg pun ramai lg adik2 aku yg masih bljr..nak jgk bagi peluang kt mereka berjaya..aku sbg ank perempuan sulung kene lah pikul tggjwb nie..yelah lgpun abg dh byk kuar duit wat belanja bljr aku..so pasni aku plak kene balas jasa dia..abg tunggu eh org keje nnt..org bayar balik!!
7.InsyaALLAH..semoga aku dipermudah kan urusan..and hope sgt nnt dapat keje yg bagus2 and bole balas jasa mak,ayah,abg and semua yg pernah bantu aku selama nie utk berjaya smpi tahap yg sekarang..tunggu yea sumeorg..Doa kan aku::

0 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...