Saturday, April 09, 2016

Dialog Sendiri

Assalamualaikum

Setelah sekian lama tak menjenguk, tiba-tiba rasa macam nak menaip something. And maybe dengan menaip ni akan buat hati lega.

Susah nak percaya orang sekarang. Lagi-lagi bila ada something bad happen to me. Rasa dikhianati tu bukan satu perasaan yang seronok. Tapi ia amat menyakitkan.

Menerima hakikat & digest penipuan orang yang paling kita percaya bukan mudah. And itu suatu perkara yang buat kita agak serabut and rasa mustahil nak buat.

Sebagai manusia yang diberi akal fikiran, rasa ye masing-masing bole berfikir secara dewasa bukan semua orang boleh terima bila ditipu. betul tak?

Hurm.. just wonder how that people do this? Hebat !!

Now just go with the flow, moga Allah terus bantu untuk terus mencari redha NYA.

Amin.

Terima kasih Allah untuk semua nikmat & kasih sayang.

Alhamdulillah.

Mohon doa setiap hari agar tidak melakukan hal yg sama kepada orang lain selepas ini.

In Shaa Allah.


09 04 2016
Sabtu

Tuesday, August 18, 2015

Lapanbelaslapan

Emergency leave.

Entah kenapa rasa macam malas seluruh jiwa. Rasa macam nak terus cuti sampai hujung minggu.

Ooo jiwa nya lemah saat ini. Jadi, rehatkan sebentar. Padahal banyak kerja menunggu di ruang kerja.

Harap esok mood kerja datang semula.
Supaya senang nak uruskan semua.

Usrah tadi, bincang tentang hidayah.
Banyak ilmu dikongsi bersama. Terima kasih Allah temukan ruangan ini.

Moga esok masih ada peluang dan ruang untuk bertaubat dan perbaiki diri.

Solat & Quran jangan tinggal lagi ya!
Pesan pada hati sebab hati perlu ini.

InsyaAllah.
Gadis Kecil
Lapanbelaslapan

Monday, August 17, 2015

Enambelas Ogos

Seusai solat maghrib, berdoa minta keampunan dan diberi pinjam kekuatan utk hadapi apa saja dugaan yang mendatang. Ya, manusia yang khilaf nya terlalu banyak. Sehingga rasa tak layak meminta apa apa dr DIA.

Tapi diri ini hanya la hamba yang tak tahu mana lagi perlu meminta. Maka terus berdoa dan berdoa hingga benar² rasa dekat dengan pencipta.

Andai telah tertulis segala nya begitu. Sebagai hamba hanya belajar untuk redha. Moga Allah pinjam kan lagi sedikit kekuatan untuk menghadapi hari esok.

Manusia tak pernah sempurna, begitu juga diri penulis kecil. Jadi aku serahkan segalanya pada DIA untuk menjaga.

Amin
Gadis kecil
Enambelaslapan

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...